eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a göncruszkai olajtökmag-tisztító és -feldolgozó üzem ünnepélyes átadásán Göncruszkán 2018. április 5-én.
Nyitókép: Vajda János

Balog Zoltán nem újrázik, alapítványi munkája lesz

Az emberi erőforrások minisztere nem vállal újabb szerepet a kormányban. Orbán Viktor két pozíciót ajánlott fel neki, és ő az alapítványit választotta. Az EMMI mégis egyben marad. Balog Zoltán beszélt Orbán Viktor új szerepéről is.

Új kormány, új struktúra jön létre Orbán Viktor miniszterelnök szavai szerint, valamint a következő időszak középpontjában a demográfia lesz az egyik legfontosabb kérdés. Ennek kapcsán Balog Zoltán az Origónak adott interjúban elmondta: "a jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy

az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el.

Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni.

A másik feladat, amit fölvázolt, nagyon izgalmasnak tűnik számomra. Nem kerültem a nyilvánosságot, de ebből az elmúlt évben kicsit sok volt, és itt az idő, hogy olyan munkát végezzek, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt. Arra az alapítványi munkára kért fel, mely a mi kormányzatunk szellemi, jogi hátterét alapozza meg abban a küzdelemben, melyet Európában folytatunk".

Balog Zoltán elmondta, hogy bár most is ő áll a Polgári Magyarországért Alapítvány élén, akormányzati munkája miatt eddig nem tudott ott teljes értékű munkát végezni - ezentúl erre fog koncentrálni.

Arról is beszélt továbbá, hogy

- Orbán Viktor kis kormánnyal szeret dolgozni, most is az lesz, a miniszterek száma várhatóan nem fog változni;

- a miniszterelnök a mai frakcióülésen azt mondta, hogy "eddig vezette a kormányt, most irányítani akarja, és ebben segítségére lesz a Miniszterelnökséget vezető miniszter is";

- az utódlásra vonatkozóan "három nevet kért tőlem a miniszterelnök, ezek közül fog választani";

- "Nem egyszerűen az a célunk, hogy megvédjük magunkat, hanem az, hogy megerősítsük a szellemi alapjait annak az iránynak, melyet mi nemcsak Magyarország számára, hanem Európa számára is kívánatosnak tartunk."

- "Elsősorban az Európai Néppárton belül szeretnénk ezt az irányzatot erősíteni, de európai szinten minden olyan gondolkodó, politikusi, közéleti körben ott leszünk, ahol erre fogadókészség van."

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×