eur:
393.24
usd:
368.01
bux:
66117.73
2024. április 24. szerda György
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2018. február 15-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Lázár János várhatóan nem lesz miniszter

Nem vállalja tovább a miniszteri munkát Lázár János, nem akar kormánytag sem lenni, inkább visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületbe.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy átalakítja a Miniszterelnökséget és a kormányt is jelentős részben új emberekkel alakítaná meg.

Ezek után Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában elmondta, hogy nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában. Az Index idézte a Miniszterelnökséget eddig vezető minisztert, aki azt mondta, hogy már ősszel jelezte Orbán Viktornak, hogy a ciklus végén befejezi. Őt 2014-ben négy évre kérte föl a miniszterelnök. "Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem" - mondta Lázár János.

Közölte azt is, hogy Orbán Viktor hétfőre kérette magához. Úgy fogalmazott, "a jövőt illetően kettőn áll a vásár", a miniszterelnök korlátlan felhatalmazással rendelkezik a kormány struktúrájának kialakítására és azok kiválasztására is, akikkel együtt kíván dolgozni.

Büszke arra, hogy létrehozta ott "a legerősebb csapatot" a legkiválóbb szakemberekkel - példaként az uniós források hatékony lehívását említette -, de hozzátette:

"a kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet."

A jövőjéről azt mondta, hogy "a választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni".

Együttműködésről beszélt

A Csongrád megyei 4-es számú, hódmezővásárhelyi és makói központú választókörzetben a szavazatok csaknem 52 százalékát elnyerő politikus az MTI szerint hangsúlyozta, helyben az együttműködésre kell törekedni, nem a szembenállásra. Elmondta, már találkozott és konstruktív beszélgetést folytatott két kihívójával a jobbikos Kiss Attilával, és az MSZP-Párbeszéd jelöltjével, Rója Istvánnal. A jövő héten egyeztet Algyő független polgármesterével, Molnár Áronnal, akivel az utóbbi időszakban nem mindenben értett egyet, és kész a kapcsolat rendezésére Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármesterrel is.

A politikus közölte, ehhez azonban "egy mondatot vár a kampányban elhangzottak okán". A városnak arra van szüksége, hogy megválasztott képviselői együttműködjenek egymással - hangsúlyozta Lázár János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×