eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Deficit nélküli pénzforgalmi egyenleget tervez a költségvetésben 2020-ra a kormány - a nap hírei

Jogsértőnek minősítette a mezőgazdasági földterületek haszonélvezetére vonatkozó magyar szabályozást az unió bírósága. Minden korábbinál több, 53 országos lista lehet az áprilisi választáson.

A miniszterelnök szerint minden évben elérhető a 4 százalékos gazdasági növekedés, 2022-re pedig a teljes foglalkoztatottság, ha sikerül megvédeni az országot. Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó rendezvényén beszélt a Modern falu program elindításáról, a cégekkel kötendő új szövetségről és Közép-Európa egységes gazdasági térséggé alakításáról is. Ugyanezen a rendezvényen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: deficit nélküli pénzforgalmi egyenleget tervez a költségvetésben 2020-ra a kormány. Matolcsy György MNB-elnök felzárkózási fordulatot sürgetett.

A közlekedési összeköttetésekről tárgyalt az illetékes román tárcavezetővel a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: 2020-ra elkészül a két ország közötti második autópálya-összeköttetés, amely az észak-erdélyi autópályát köti össze az M4-es gyorsforgalmi úttal.

Jogsértőnek minősítette a mezőgazdasági földterületek haszonélvezetére vonatkozó magyar szabályozást az unió bírósága. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter szerint a kifogásolt törvény célja az, hogy a magyar földet ne lehessen többé külföldi spekulánsok kezére játszani.

 

Visszakerült Magyarországra az aranytartalék - közölte a jegybank pénz- és devizapiaci igazgatója. Veres István az InfoRádiónak elmondta: az aranykészlet mai árfolyamon mintegy 33 milliárd forintot ér és a fővárosban kiemelt biztonsági körülmények között őrzik majd.

Ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kaphatnak a nyugdíjasok még húsvét előtt. Ezt az Idősek Tanácsa javasolja a kormánynak - jelentette be Novák Katalin családügyi államtitkár.

Az idén 6.900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít.

Minden korábbinál több, 53 országos lista lehet az áprilisi választáson. A Nemzeti Választási Irodánál 40 országos pártlistát jelentettek be a délután négy órai határidőig, emellett mind a 13 nemzetiség állított listát. Eddig négy párt listáját vették nyilvántartásba: a Fidesz-KDNP-jét, a MSZP-Párbeszédét, a DK-jét és a Jobbikét.

A Fidesz arra kéri az ügyészséget, hogy adjon tanúvédelmet a Czeglédy-ügy tanúinak. Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője azt mondta: az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc és a baloldal teljesen összezárt Czeglédy Csaba mellett, akit ő a DK és az MSZP titkos pénztárnokának nevezett.

A Jobbik értékelése szerint a presztízsberuházásokra fordított források töredékéből megoldható lenne az, ami ma pénzkérdés az egészségügyben. Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje szerint a több mint 500 milliárd forintból több ezer egészségügyi dolgozó 10 éves járulékát és bérét lehetett volna fedezni.

Több mint 160 milliárd forintos energiahatékonysági programot indítana a lakások felújítására az MSZP. Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezetője úgy vélte, hogy hosszabb távon 40 százalékos megtakarítást jelentene, ha energia hatékonyabbá válnának a lakások.

4 év alatt megduplázná az oktatás forrásait az LMP. Az ellenzéki párt a büdzsé 20 százalékát fordítaná erre a területre. Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt szerint az országot a zöldgazdaság, az innováció és a kutatás-fejlesztés emelheti fel, ehhez azonban minőségi oktatásra van szükség.

Korea-közi csúcstalálkozó lesz áprilisban - jelentették be Szöulban, miután visszatért Észak-Koreából a dél-koreai elnök küldöttsége. Több mint egy évtizede nem volt már legfelsőbb szintű tanácskozás a két ország között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×