INFORÁDIÓ 
2018. július 21. szombat
Dániel, Daniella
a nap legfontosabb híreim0-ásnyugati szektorkörnyezetvédelem

Nyugat-Európában már halálos áldozatokat is követelt a szélvihar - a nap hírei

Infostart

A környezetvédelmi hatástanulmányokra vár a kormány az M0-ás nyugati szektorának megépítése előtt. Tárgyalni akar a Bálna eladásáról a főváros a kormánnyal.

Az M0-ás nyugati szektorára vonatkozó környezetvédelmi hatástanulmányokra vár a kormány, ezért egyelőre a nyomvonalról nincs döntés - mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányinfón arról is beszélt, hogy a kormány jóvá hagyta a Budapest-Kolozsvár gyorsvasút tervtanulmányát, következő ülésén pedig megtárgyalja a ferihegyi gyorsvasút ügyét. A miniszter közölte: a kabinet két héten belül dönt a CSOK-ot érintő adminisztratív könnyítésekről. Lázár János kitért arra is, hogy februárban dönthet az Országgyűlés az illegális bevándorlás elleni újabb törvénycsomagról. A Stop-Sorosnak nevezett törvénycsomagot a kormany.hu-n nyilvánosságra hozták, körülbelül három hétig lehet véleményezni.

Rendkívüli ülést tart a nemzetbiztonsági bizottság és az Országgyűlés is, az ellenzéki pártok szerint titokban befogadott 1300 menekült ügyében. A bizottsági ülést jövő csütörtökre hívta össze a testület szocialista elnöke. A Jobbik pedig rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett, ehhez összegyűjtötte a szükséges támogatást.

A pakisztáni keresztények és más vallásúak egyre romló helyzetéről tárgyalt az unió vallásszabadságért felelős különmegbízottjával a miniszterelnök. Jan Figel az aktuális vizsgálatok eredményéről tájékoztatta Orbán Viktort.

A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, és a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja. Varga Mihály az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökével folytatott találkozóján beszélt erről.

A kormánnyal tárgyalnának a Bálna eladásáról Budapest vezetői, ehhez kérnek felhatalmazást a Fővárosi Közgyűléstől. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a Bálna Kereskedelmi és Kulturális Központ iránt heten érdeklődtek. Korábban a kormány bejelentette, hogy megvásárolja a központot a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

A Magyar Honvédség fejlesztésével a kormány szeretné nagyobb biztonságban tudni a magyar embereket és a térséget - jelentette ki a honvédelmi miniszter. Simicskó István a katonai attasék újévi fogadásán az egyik legnagyobb biztonsági kihívásnak nevezte a tömeges illegális migrációt.

Nyugat-Európában már halálos áldozatokat is követelt a térségen végigsöprő szélvihar. Az óránkénti 120-130 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett ítéletidő fákat csavart ki, tetőszerkezeteket rongált meg és elektromos vezetékeket szaggatott le.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH