eur:
389.71
usd:
362.01
bux:
68457.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Az ország felére lecsap az ónos eső

Az ország felére lecsap az ónos eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat összesen tíz megyére adta ki az elsőfokú figyelmeztetést ónos eső miatt.

Budapesten és Pest megyében, valamint Tolna, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében van életben a napi figyelmeztetés. A következő 1-3 órára érvényes riasztás az ónos eső miatt az ország déli részén él.

Mint írják, szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány cm hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 cm körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet. Kedd délutánig leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon számíthatunk ónos csapadékra, de éjszaka esetleg az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×