eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Befektetési célponttá válhat a Bulinegyed

Befektetési célponttá válhat a Bulinegyed

Az új szabályozás és az ingatlanpiaci érdeklődők megjelenése megemelheti a négyzetméterárakat.

A bulinegyedben folyamatosan nőttek az ingatlanárak az elmúlt években. Mester Nándor, az Otthontérkép elemzője az InfoRádiónak azt mondta, ugrásszerű növekedés figyelhető meg a hetedik kerületi ingatlanoknál: 2017 januárjában 516 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, az évégére már 582 ezer forintra emelkedett. 

Alapvetően a Belső-Erzsébetváros város nagyon jó helyen van, minden ismérve arra predesztinálja, hogy minőségi lakásokkal legyen tele. Sajnos még nem ez a helyzet, ám az ingatóbefektetőknek épp ezért is a legideálisabb az elkövetkező években. Ha nagyobb számban felfedezik maguknak a Bulinegyedet, az jelentős trendforduló lehet. Az az egészséges, ha ez a folyamat folyamatosan fog végbemenni, nem egyik napról a másikra. 

„Hosszútávon nem tartom valószínűnek, hogy ez a bulinegyed-jelleg ilyen mértékben és ilyen kiterjedtségben fennmaradjon a hetedik kerületben” 

– mondta az elemző.

Mester Nándor szerint elsősorban a külföldiek és a hazai középosztály felső rétege jelent itt fizetőképes keresletet. Hozzátette: Belső-Erzsébetváros lakosainak cseréje főként most zajlik.

Sok mindent befolyásolhat még az önkormányzat februári döntése, amely a bulinegyed működését szabályozza. Az elemző elmondta, a szabályozási keretrendszer valószínűleg a főváros többi kerületére is hatással lesz, szigorodhatnak az előírások. Ez vetheti vissza kissé az airbnb-s üzletmenetet, és a hosszútávra kiadható lakások irányába tolhatja a piacot, így pedig növekedhet a minőségi kínálat.

A szabályozottság stabilizálhatja az árakat és megállíthatja a belvárosból való elvándorlást

- tette hozzá.

Mester Nándor szerint az éjszakai élet szabályozása megállíthatná a belvárosból való elvándorlást és kiszámíthatóságot hozna el, ami a lakások árában is megmutatkozna. 

Az élhetőbb környezet felé való elmozdulás bizonyos áremelkedést is eredményezne. Önmagában azért, mert kevesebb a turista, nem lesz több minőségi lakás, ehhez kell majd az ingatlanpiac által hozott minőségi nyomás is. Most ugyanis nagyon sok a romos ház, ezekhez képest elnyésző a felújított ingatlanok aránya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×