eur:
388.59
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Megszólaltak a Fradi-legendák

Nyílt levélben fordult ötven korábbi ferencvárosi kedvenc a szurkolókhoz - írta a Magyar Idők.

Az egykori játékosok a szombati FTC–DVSC labdarúgómérkőzéssel kapcsolatban hallatják a hangjukat, kiemelve: ahelyett, hogy a stadionba visszatért remek hangulatról szólnának a hírek, a klubról ismét egy botrány miatt írnak.

„Mélységesen elítéljük a történteket, s azt szeretnénk, hogy soha többé ne legyen olyan botrány, amely összefüggésbe hozható a Fradival. B-közepes srácok! Semmilyen erőszakos cselekedet nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionunkban, de most, körbenézve szűkebb pátriánkban, olvasva, figyelve a híreket, szomorúan kell megállapítanunk, megközelítőleg ötven felelőtlen ember durvasága okán ahelyett, hogy a Fradi család egymásra találásáról, a remek atmoszféráról, a sport, a labdarúgás felemelő ünnepéről szólnának a hírek, szeretett Ferencvárosunkat igyekeznek besározni!” – olvasható többek között a közleményben.

Az aláírók között több generáció tagjai sorakoznak fel, Fenyvesi Mátétól, Rákosi Gyulától, Géczi Istvántól, Szőke Istvántól Bálint Lászlón, Martos Győzőn, Ebedli Zoltánon át Bánki Józsefig, Fischer Pálig, Dzurják Józsefig, sőt egészen Keller Józsefig, Lipcsei Péterig, Dragóner Attiláig.

A találkozó szünetében kitört botrány egyre több részlete válik ismertté. A különböző beszámolók egyaránt azt valószínűsítik, hogy a visszatérő ultrák és az elmúlt években a Groupama Arénában zászlót bontó, Halhatatlanok nevű csoport vezetője között alakult ki konfliktus. Utóbbi vezetője (is?) használt kést, ám az ügyészség jelenlegi álláspontja szerint minden bizonnyal önvédelemből.

A történtek tisztázása érdekében az FTC pénteken rendkívüli tájékoztatót tart - írta a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×