INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

korkedvezményes nyugdíj

munkavállaló

palkovics imre

munkástanácsok

Friss információk az új korkedvezményes nyugdíjról

Infostart

Nem született végleges döntés a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, mivel bizonyos részletkérdések még nyitva vannak – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának csütörtöki ülését követően.

Az egyik ilyen kérdés a veszélynek kitett munkavállalóknál a munkaidő ügye.  A munkaadók álláspontja szerint ugyanis ha rövidebb munkaidőben foglalkoztatják ezeket a dolgozókat, akkor a fennmaradó törtidő ledolgozására ki kellene találni valamilyen megoldást.

A másik kérdés a fokozott egészségkárosodásnak kitett munkavállalóknak létrehozandó pénzügyi alappal kapcsolatos. A munkaadók ugyanis pénzügyi közvetítőkre bíznák ennek a működését, a szakszervezetek viszont az állam kezébe adnák.

A szociális partnerek egyetértettek abban, hogy a nyugdíjasok, valamint a romák jelentik a legnagyobb munkaerőtartalékot. Az adatok alapján ráadásul európai uniós viszonylatban Magyarországon meglehetősen kevés a nyugdíjas foglalkoztatott. Erre jó megoldás a nemrég indult szövetkezeti rendszer, de szóba került a 65 év alattiak bérplafonjának eltörlése is - írta a Magyar Idők.

pozíciót foglalhatnak el.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018