eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szexuális zaklatás: újabb színházi vezető áldozata jelentkezett

Szexuális zaklatás: újabb színházi vezető áldozata jelentkezett

Egy külföldön élő táncos arccal vállalta történetét, miszerint több mint húsz évvel ezelőtt zaklatta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház korábbi igazgatója. A vasárnapig a színház művészeti vezetőjeként dolgozó rendező korábban cáfolta a név nélkül megjelent vádakat, ám nyugdíjazását kérte.

Először Facebook-oldalán, majd egy blogbejegyzésben írt Kalmár Péter rendező arról, hogy akad még olyan színházi vezető, aki visszaél alkalmazottai kiszolgáltatottságával és szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat is megfogalmazott, noha konkrét történetekről nem írt.

Idővel egyre több hozzászólás – köztük Kalmár színésznőként korábban az operettben dolgozó felesége is – megnevezte Kerényi Miklós Gábort.

A sajtó akkor többnyire név nélkül vette át a konkrétumokat nélkülöző bejegyzést, ám Kerényi Miklós Gábor hamarosan közleményben jelentette be, hogy távozik művészeti vezetői posztjáról és nyugdíjazását kéri. Ugyanakkor visszautasította a pletykákat és híreszteléseket, és úgy fogalmazott: minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát. Vasárnap viszont az Index már konkrét történetekről írt – ugyancsak név nélkül.

Hétfő este Maros Ákos nevét és arcát vállalva az ATV-nek beszélt arról, mi történt vele több mint húsz évvel ezelőtt. A külföldön élő táncos azt mondta: 18 éves korában a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik bemutatójában dolgozott Kerényivel, aki rendezőként a többszöri késése miatt raportra hívta, majd az ajtót eltorlaszolva vetkőzésre szólította fel és egy vállfával többször a fenekére csapott. Maros az egyre durvuló kéréseket már nem akarta teljesíteni, és dühösen otthagyta.

Azt állítja: akkor el is mesélte a történetet ott dolgozó kollégáinak.

Kerényi közleménye után a Budapesti Operettszínház is kiadott egy állásfoglalást, amelyben azt írta: elítéli a szexuális zaklatás minden formáját, ám jelenleg az igazgatóságnak nincs tudomása ilyen esetről.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×