eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Fotók bizonyítják, hogy mégis volt póttartály a halálbuszon, és a megengedettnél többen utaztak rajta egy engedély nélküli átalakítás miatt.

A Facebookon újabb állításokat hoztak nyilvánosságra a veronai buszbalesetben érintett családok. Korábban nyílt levélben közölték, hogy az olasz hatóságok szerint volt póttank a Verona közelében kiégett buszban, az üzemeltető cégből pedig a tragédia óta kiszálltak az addigi tulajdonosai, és az ügyvezető édesanyja lett a többségi tulajdonos.

Mivel nem történt azóta sem semmi érdemleges az ügyben, most képekkel bizonyítják, hogy a póttartály meglétét képekkel, szakértői jelentésekkel az olasz hatóság is megerősítette, a vádat többek között erre építik fel.

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

"A buszon 3 tartály volt. Elől egy 160, és egy 320 literes, valamint

a busz közepén egy 370 literes engedély nélkül beépített póttartály.

A tartályok össze voltak kötve, álló állapotban tudták a sofőrök egy átfejtő készülékkel hátulról az első tankba fecskendezni az üzemanyagot, így a jobb első tartály mindig tele tudott lenni" - áll a Facebook-posztban, és képeket is mellékeltek pontos leírással.

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Újdonságként említik, hogy a buszt, amely 2002-ben készült, 2003-ban helyezték üzembe, és a forgalmi engedélye szerint 53 fő utazhatott volna rajta, de a buszon 56-an voltak, mert

engedély nélkül átalakították át 58 fősre.

"A Setra és más buszgyártó nem véletlenül építi meg járműveit annyi főre, amennyivel átadja. Mérlegeli a busz menettulajdonságát, baleset esetén a menekülő útvonalakat, a menekülő emberek számát, felgyűrődéses baleset esetén az ülések közti távolságot" - írják a gyászoló szülők. Egyben leírták azt is, hogy továbbra sem kapnak tájékoztatást a nyomozás állásáról, korábbi állításaikra pedig semmilyen rakciót nem kaptak a hatóságoktól. 

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

"Lassan 9 hónap elteltével a magyar nyomozók semmiféle lépést nem tesznek, bár jelentős mennyiségű információ áll rendelkezésükre. Aggódunk az igazságszolgáltatás torzulásai miatt - áll a bejegyzésben. - Gyötrelmes és megdöbbentő az a kálvária, ami számunkra jutott gyermekeink elvesztése óta. Érthetetlen és felfoghatatlan, hogy a tragédia „utóéletében” érintett hatóságok és intézményekkel való találkozások során, csak szenvtelen bürokratákkal és a személyes érdekeiket minden fölé helyező érzéketlen végrehajtókkal kerültünk kapcsolatba."

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×