eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Új szer: 18-an kerültek kórházba pár óra alatt

Új szer: 18-an kerültek kórházba pár óra alatt

Több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba Budapesten a Stadionok metrómegálló környékéről. A rendőrség nyomozást indított.

A rosszullétek kapcsán később három embert állítottak elő. Az ATV úgy tudja, hogy néhány óra leforgása alatt 18-an kerültek kórházba dizájnerdrogok miatt.

A fiatalok tudata zavart volt, alig álltak a lábukon. Mindannyian a X. kerületben, a Hungária körút - Hős utca környékén lettek rosszul.

„Reggel 8 és délután 4 óra között 15, aztán a nap folyamán még 3 beteg érkezett, mind közterületről, nagyjából mindegyik egy régióból, tehát néhány háztömbnyi területről, hasonló kórelőzménnyel: tudatzavarral, felmerült, hogy valamilyen tudatmódosító szer használata történt az ő esetükben” – mondta Pap Csaba toxikológus, az ATV Híradójának.

A 18 beteg többsége huszonéves férfi volt, de volt köztük egy 15 éves is. Már mindannyian jobban vannak, mindenki hazamehetett.

A Hungária körút-Hős utca környéke, Budapest egyik legelhanyagoltabb területe. Helyiek szerint a kábítószerező fiatalok látványa itt mindennapos.

Pap Csaba szerint a mostani eset kirívó, de nem egyedi. „Amikor terítenek egy új anyagot, ami vadonatúj és még senki nem ismer semmit a szer hatásával kapcsolatban, akkor elő szokott fordulni, hogy sokan érkeznek, emlékezhetünk 2015 májusára, amikor a közösségi oldalról elnevezett tabletta terjedt el, vagy 2016 elejére, amikor megint volt egy ilyen halmozott eset vidéken, Szolnok környékén” – emlékeztetett a szakember.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×