eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Drasztikus változtatásra készül a MÁV

Drasztikus változtatásra készül a MÁV

Testkamerákat tesztel a Budapest környéki kalauzokon a MÁV Start, a cég azt reméli, hogy a kép és hang rögzítésére is alkalmas berendezések révén visszaszorulnak a jegyvizsgálókkal szembeni támadások.

A MÁV Start 25 jegyvizsgáló önkéntes részvételével testkamerák gyakorlati tesztelésébe kezdett - írja a hvg.hu. Három, ipari felhasználásra szánt speciális kamerákat gyártó cég termékét próbálják ki a legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon, a felvételeket a vasúttársaság a jogszabályoknak megfelelően kezeli – jelentette be a vasúttársaság.

Az önkéntes jegyvizsgálókon kitűző jelzi az utasok számára, hogy hang- és képrögzítés történik. A tesztelésben részt vevő dolgozók legalább tíz alkalommal fogják használni a kamerákat, ezután alapos értékelést adnak. A cégvezetés ezeket feldolgozza, majd dönthet, hogy bevezeti-e a rendszert.

Idén eddig 53 kalauz lett valamilyen támadás elszenvedője - írta a MÁV-Start. Pedig akár öt év börtönbüntetést is kaphat, aki közfeladatot ellátó személy sérelmére erőszakos bűncselekményt követ el. 2013 és 2015 között évente 50-70 esetet jelentettek, ami még úgy is sok, hogy a többségük nem járt sérüléssel. Leggyakrabban az érvényes jegy nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×