eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Próbaidőt kapnak a kórházigazgatók

Megkapták az új munkaszerződést azok a kórházigazgatók, akiknek július végén lejárt a megbízatásuk – írta a Népszava.

A lap szerint azok közül, akik már olvasták a Balog Zoltán miniszter által aláírt szerződést, többen meglepődve észlelték, hogy az évek óta hivatalban lévő főigazgatók augusztustól három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukat.

Azok közül, akik már olvasták a Balog Zoltán miniszter által aláírt szerződést, többen meglepődve észlelték, hogy az évek óta hivatalban lévő főigazgatók augusztustól három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukat.

Az új szerződésből nem derül ki egyértelműen, mennyi ideig tölthetik majd be posztjukat az érintett vezetők. A munkaszerződésben az van ugyanis, hogy „a megbízás a főigazgatói pályázatok kiírásának eredményes lezárásáig vagy legfeljebb 5 évre” szól, de azt senkivel nem közölték, kinek a posztját kívánják megpályáztatni, és kiét nem. A papír aláírásával lényegében tudomásul veszik, hogy a kórházfenntartó bármikor kiírhat posztjára pályázatot.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett úgy véli: a főigazgatói pályázatok lebegtetése a kórházvezetők zsarolásának tekinthető.

A lap eddig nem érte el a Kórházszövetséget.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×