INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

kórház

pályázat

igazgató

Próbaidőt kapnak a kórházigazgatók

InfoRádió

Megkapták az új munkaszerződést azok a kórházigazgatók, akiknek július végén lejárt a megbízatásuk – írta a Népszava.

A lap szerint azok közül, akik már olvasták a Balog Zoltán miniszter által aláírt szerződést, többen meglepődve észlelték, hogy az évek óta hivatalban lévő főigazgatók augusztustól három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukat.

Azok közül, akik már olvasták a Balog Zoltán miniszter által aláírt szerződést, többen meglepődve észlelték, hogy az évek óta hivatalban lévő főigazgatók augusztustól három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukat.

Az új szerződésből nem derül ki egyértelműen, mennyi ideig tölthetik majd be posztjukat az érintett vezetők. A munkaszerződésben az van ugyanis, hogy „a megbízás a főigazgatói pályázatok kiírásának eredményes lezárásáig vagy legfeljebb 5 évre” szól, de azt senkivel nem közölték, kinek a posztját kívánják megpályáztatni, és kiét nem. A papír aláírásával lényegében tudomásul veszik, hogy a kórházfenntartó bármikor kiírhat posztjára pályázatot.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett úgy véli: a főigazgatói pályázatok lebegtetése a kórházvezetők zsarolásának tekinthető.

A lap eddig nem érte el a Kórházszövetséget.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018