eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kellemetlen helyzet alakult ki az egyik fővárosi strandon

Kellemetlen helyzet alakult ki az egyik fővárosi strandon

A 40 fokos kánikulában kétszer is kiszorultak az egyetlen, felnőtteknek nyitott medence feléből a vendégek, mert azt a strand bérbe adta egy sportiskolának. A Paskál strandnak egész éves szerződése van a céggel.

"A legnagyobb kánikula közepén, péntek délután a zuglói Paskál strandon az egyetlen úszómedence felét nem használhatják az emberek, mert ott sportiskolás gyerekek játszanak, edzenek" - hívta fel a figyelmet az InfoRádió egyik olvasója. 

Elmondása szerint a gyerekmedencében a hőségriadó idején heringekként állnak az emberek, aki pedig türelmetlen volt és a medence többi részén nem fért a vízhez, az a gyerekeknek lezárt terület szélén próbálta a vízbe lógatni a lábát. Ebből azután feszültség alakult ki, amit később a helyszínre érkező fürdővezető-helyettes igyekezett oldani, türelemre kérve a vendégeket.

A medence felét napi kétszer másfél órára valóban igénybe veszi egy sportiskola, akivel a fürdőnek egyébként egész éves szerződése van. Év közben több cég is úszás- és vízilabdaoktatást folytat a strand medencéjének egy részén, nyáron pedig sporttábor zajlik, és ezért

általában 10.00 és 11.30, valamint 15.00 és 16.30 között csak a fél úszómedencét használhatják a vendégek.

Olvasónk arra panaszkodik, hogy amikor szóvá tették, hogy miért nem tájékoztatják belépéskor a vendégeket, azt a választ kapták, hogy "Ki van írva a bejáratnál."

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél lapunkkal közölték: az egész évben zajló oktatások és a tábor foglalkozásainak idejére a látogatók türelmét kérik. Hozzátették, hogy a helyzet a hőségriadó miatti megnövekedett vendégforgalom (több mint 3000-en váltottak jegyet ma a strandra) és a Dagály strand lezárása miatt éleződhetett ki. 

Közölték azt is, hogy az aktuális információk a fürdő honlapján is fent vannak - mi cikkünk elkészültekor nem találtuk meg, csak egy közleményt arról, hogy ilyen oktatások indultak.

Sporttáborokat egyébként a Római és a Palatinus strandon is tartanak, illetve korábban a Dagályon is voltak hasonló foglalkozások.

A hőségriadóra való tekintettel augusztus 1. és 6. között BGYH strandjai (Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői) tovább tartanak nyitva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×