eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hatalmas siker: Oscar-díjat nyert egy magyar fagyi, ide menjen kóstolni

Hatalmas siker: "Oscar-díjat" nyert egy magyar fagyi, ide menjen kóstolni

A magyar fagylaltok taroltak a világ élelmiszeripari oscarjának számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját, amelyek megkóstolhatóak a cég nemrégiben nyílt Király utca 38. szám alatti üzletében. Ez az eredmény különösen annak fényében kiemelkedő, hogy magyar fagyi még soha nem nyert semmit a világ legkiemelkedőbb ízversenyén.

Két csillaggal jutalmazta a legfinomabbnak választott, vilmoskörte vaníliával sorbet fagyit a GreatTasteAwards zsűrije. Az indoklás szerint

ez egy kedves szorbé fagyi,

amelyben a körte csodás illata selymes textúrával párosul, és a citrom és a vanília ízek különleges mellékzöngét biztosítanak. Friss, különleges kompozíció, amelyben nem túl tolakodó a körte ízvilága.

A kétcsillagos fagylalton kívül a Bonbonier

praliné és vanília fagyijai is nyertek egy-egy csillagot.

Hatalmas siker: Oscar-díjat nyert egy magyar fagyi, ide menjen kóstolni

A halványkávé színben játszó, könnyed, krémes, pirított mogyoróval készült praliné fagyi krémes textúráját és finom ízvilágát emelték ki, míg a vanília fagylaltnál a zsűri a krémes állagot, frissítő mivoltát értékelte. Ez utóbbi győzelme különösen annak fényében jelentős, hogy a világ legkedveltebb fagyiíze a vanília, amelyet szinte minden országban, mindenhol készítenek.

A Bonbonier Csokoládé Manukfaktúra chocolatierje, Erdélyi Nóra elmondta:

„Nagyon örülünk ezeknek a díjaknak, hiszen a fagylalt egy teljesen új terület a cég életében. A bonbonokkal és csokoládékkal már több évben több díjat is nyertünk, de idén először neveztünk fagylaltokkal. Büszkék vagyunk, hogy a világ egyik legrangosabb gasztroversenyének számító Great Taste Awardson már az első évben ilyen sikereket értünk el.”

A Great Taste Awards az angol Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet az élelmiszeripar oscarjaként emlegetnek világszerte. 2017-ben több mint tizenkétezer terméket neveztek számtalan kategóriában, ezekből kategóriánként csak néhányat jutalmaztak csillagokkal.

Az 500 fős zsűri 62 napon keresztül kóstolta a termékeket, míg kialakult a csillagosok köre. Bár több magyar cég is rendszeresen jól szerepel a Great Taste megmérettetésén, a fagylalt kategóriában eddig még senkinek sem sikerült nyernie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×