eur:
391.05
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Megjött a zuhé, mutatjuk, mi várható

A zivatarok este fél nyolckor a Lenti-Budapest képzeletbeli vonal mentén helyezkedtek el és dél-kelet felé vonultak.

Az Időkép észlelési térképe szerint ez volt a helyzet este fél nyolckor. A legerősebb szél a Balaton közepénél, a Balatonföldvár-Örvényes közti területen fújt:

Megjött a zuhé, mutatjuk, mi várható

Este fél tízre a zivatarlánc elérte a Tiszát, Kecskemétnél száraz zivatar volt villámlással:

Megjött a zuhé, mutatjuk, mi várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható tájékoztatás szerint késő estig szórványosan várhatóak zivatarok elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben.

Zivatarok környezetében viharos szél (60-75 km/h), intenzív csapadék, esetleg kisebb méretű (1 cm alatti átmérő) jég előfordulhat. Délnyugaton egy-egy zivatart az esti órákig lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (25-35 mm) kísérhet.

Ezt mutatta a térkép este fél nyolckor,

Megjött a zuhé, mutatjuk, mi várható

ezt pedig este fél tízkor:

Megjött a zuhé, mutatjuk, mi várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjszaka második felében a nyugati országrészben már kevésbé felhős területek is lesznek, a legtöbb helyen fokozatosan megszűnik a csapadék.

A középső és keleti tájakon viszont több lesz a felhő, elszórtan várható zápor, zivatar.

Hétfőn a Dunántúlon a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, a Dunától keletre lesz erősebben gomolyfelhős az ég, elsősorban ott várható zápor, zivatar, az Alföldön heves zivatar is lehet.

Az északnyugatira forduló szelet reggelig főként a Dunántúlon kísérhetik erős széllökések, hétfő napközben többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, mindössze zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 30 fok között várható.
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×