eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

Készül a jelentés a gödi Topház ügyében

Semmi alapja nincs a gödi Topházat ért vádaknak - állapította meg az a szakértői vizsgálat, amelyben az EMMI, valamint a Fogyatékosügyi Országos Szakmai Kollégium, az ÉTA Országos Szövetség és az AOSZ munkatársai vettek részt.

Papp Ágnes, az ÉTA ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában elmondta, hogy tapasztalataik szerint

a korábban elhangzott állításokat semmi nem támasztotta alá,

ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nincs tennivaló az intézményben, ahol 220 gondozott él.

Közölte, szülői értekezletet is tartottak, ám egyetlen szülő sem volt, aki azt jelezte volna, hogy kivenné gyermekét az intézményből. Papp Ágnes szerint az ott dolgozók nagyon fel vannak dúlva, dühösek és kikérik maguknak az állításokat,

elmondásuk szerint a legjobb tudásuk szerint végzik a munkájukat.

Az Emmi május 4-én jelentette be, hogy a kormány vizsgálatot indított a gödi Topház Speciális Otthonban, mert egy nemzetközi civil szervezet jelentése szerint a fogyatékossággal élőket ellátó intézményben rendkívül rossz körülmények uralkodnak.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×