eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A CEU vezetése arra vár, hogy meghívják a munkacsoportba

A CEU vezetése arra vár, hogy meghívják a munkacsoportba

Ha a CEU is részt vehet abban a munkacsoportban, amely tárgyalna a felsőoktatási törvény módosítása által érintett egyetemekkel és így lenne esély a helyzetük rendezésére, akkor jó eséllyel Budapesten maradhat az intézmény – mondta az InfoRádiónak a CEU rektorhelyettese. Enyedi Zsolt közölte, úgy tudják, ma felállt ez a munkacsoport, bár ők még nem kaptak megkeresést.

„Nem azt mondtam a korábbi interjúban, hogy az egyetem elköltözne vagy hogy ne tennénk meg mindent azért, hogy itt maradjunk. Sőt, küzdünk, és szerintem ez a küzdelem sikeres lesz végül” - fogalmazott a rektorhelyettes.

„Pusztán arról beszéltem a korábbi interjúban, hogy ha a kormány nem hajlandó engedni, nem hajlandó tárgyalni, akkor a jelenlegi forma – minden egyes tanszék, minden egyes program, minden egyes kutatási projekt – fenntartása válik rendkívül nehézzé, valószínűtlenné” - tette hozzá Enyedi Zsolt.

A CEU vezetése arra vár, hogy meghívják a munkacsoportba

A rektorhelyettes azonban úgy látja, hogy a kormány engedni fog.

„Egyértelmű, hogy olyan nyomás alatt van, hogy kénytelen lesz valamilyen megoldást találni. Úgy látom, hogy ennek az esélyei még jobban nőttek az utóbbi időben. Hiszen

felállt a munkacsoport és ez azt jelenti, hogy a kormány végre elkezdte azt a párbeszédfolyamatot, amit olyan régóta sürgetünk”

- fejtette ki Enyedi Zsolt.

A rektorhelyettes úgy fogalmazott: „ha ez egy komoly intézmény, akkor

nemsokára meg kell érkeznie a hivatalos levélnek az ügyben.”

„Az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy az ügyünk társadalmi, nemzetközi támogatottsága rendkívül erős. Most már az Európai Bizottság is eljárást indított az ügyünkben, így sokkal nagyobb erőt tudunk felmutatni” - részletezte.

A Közép-Európai Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy a vezetést még nem hívták meg a munkacsoport ülésére, a hivatalos meghívásra várnak.

Indoklásként elmondta: „mivel számos levelet intéztünk két minisztériumhoz is, ezért egy újabb levél nem sokat segítene a dolgon. Egyértelműen a kormánynál van a labda, ők azok, akik eddig csak szóban mondták azt, hogy készek tárgyalni, de valójában nem ülnek le egyeztetni.”

„Abban a pillanatban, amikor kapunk egy telefont, kapunk egy emailt, levelet, mi rögtön rendelkezésre állunk”

- jelentette ki a CEU rektorhelyettese.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×