eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy lista, amelynek az élén a 3-as metró áll

Egy lista, amelynek az élén a 3-as metró áll

A budapesti metróvonalakon a járatok 99,68 százaléka közlekedik menetrend szerint, a leggyakrabban a 3-as metrón utazók várakoznak, ott a legmagasabb a meghibásodások aránya.

A Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a metróágazat havi szinten kevesebb mint egy százalék menetrendi eltéréssel üzemel: tavaly a tervezett menetek 99,75 százaléka teljesült, s ezek 99,68 százaléka az előírt menetrend szerint (végállomásról pontosan indulva) közlekedett. 

Az M3 vonalán futó szerelvények meghibásodási aránya magasabb a többi metróvonaléhoz viszonyítva. Tavaly a késéssel járó zavarok

92 százalékban 5 percnél kevesebb,

7 százalékban 5–15 perc közötti menetrendi eltérést okoztak, míg a zavarok kevesebb mint egy százaléka idézett elő 15 percen felüli késést. A menetkimaradások 74 százaléka vonat-, hét százaléka pálya-, illetve egyéb infrastruktúra-elemek meghibásodásából adódott, 18 százalék volt forgalmi okú, míg 0,5 százalékban a személyzet hiánya okozta a kimaradást.

A fővárosi villamos-, troli-, autóbusz- és hajójáratok naponta mintegy ötvenezerszer indulnak el a megállókból, és több mint kilencven százalékban a menetrendben meghatározott időpontban, legfeljebb egy perc eltéréssel – közölte a BKV. A kimaradt járatok aránya átlagosan egy százalékot tesz ki. A forgalmi zavarok több mint harmada közúti torlódásból származik, ez a módosított vagy kimaradt indulások leggyakoribb oka.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×