eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Pisa-felmérés, az érettségi és az iskolai büfék is terítéken lesznek a parlamentben

A Pisa-felmérés, az érettségi és az iskolai büfék is terítéken lesznek a parlamentben

A héten csak ma tart plenáris ülést az Országgyűlés, ám szavazások nem várhatók. A bizottságokban zajlik majd a fő munka.

11 órától Szent György napja, a rendőrség és az Országgyűlési Őrség ünnepnapja alkalmából rövid megemlékezéssel kezdődik az Országgyűlés ülése, amit napirend előtti felszólalások, illetve az előre benyújtott, valamint az azonnali kérdések követnek.

Szavazások nem várhatók, mivel ez a hét elsősorban a bizottsági munkáé.

Holnap összesen 8 bizottság tart ülést.

A Kulturális bizottság Ellenőrző albizottsága például meghallgatja Beneda Attilát, az EMMI helyettes államtitkárát

az iskolai büfék kínálatának ellenőrzéséről.

A Pisa-felmérés, az érettségi és az iskolai büfék is terítéken lesznek a parlamentben

Az Európai ügyek bizottsága előtt Gosztonyi Krisztina, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője számol be az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének aktuális kérdéseiről.

A Vállalkozásfejlesztési bizottságot pedig a Belügyminisztérium illetékese tájékoztatja a közfoglalkoztatás helyzetéről.

A Kulturális bizottság emellett meghallgatja Palkovics László oktatási államtitkárt a köznevelés aktuális helyzetéről, különös tekintettel

a PISA felmérés eredményeire, a Nemzeti Alaptanterv felülvizsgálatára és az érettségi előkészületeire.

Szerdán várhatóan egyedül a Nemzetbiztonsági bizottság tart ülést. A testület ezúttal a röszkei határátkelőhelyen ül össze, hogy zárt ülésen tájékozódjon az aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről, illetve a határvédelemmel kapcsolatos nemzetbiztonsági kérdésekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×