eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ekkor lehet a jövő évi választás

Ekkor lehet a jövő évi választás

Egyetértett a Nézőpont Csoport vezérigazgatója és a Publicus Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában abban, hogy 2018 április 8. a legvalószínűbb dátum a jövő évi választásra.

Ha az államfő a lehető legkorábbi időpontra tűzi ki a jövő évi választást, április 8-án lesz a voksolás – vélekedett Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

„A törvény alapján áprilisban vagy májusban kell tartani a választást. 2018-ban április elseje húsvét vasárnap lesz, szerintem az lenne az ésszerű, hogy közvetlenül utána, akár április 8-án választás legyen. Áprilisban választottuk az előző parlamentet is, és a négyéves mandátum matematikailag akkor jár le” - fejtette ki.

Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője is hasonlóan látta.

„Logikusnak tűnik április 8-án a húsvéti ünnepek után tartani a választást.

A március 15-i forradalmi hangulat akkor már elmúlik,

a húsvéti időszakban a kormánynak sokkal több lehetősége van kampányolni, mert néhány segítsége is akad, ami egyébként más időszakban nem. Logikusnak tűnik arra az időszakra tenni a választást” - vélekedett.

Ha az államfő április 8-ára tűzi ki a jövő évi választást, akkor majdnem napra pontosan négy év telne el a 2014-es és a jövőre esedékes voksolás között, az előző országgyűlési választást ugyanis április 6-án rendezték.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×