eur:
388.52
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Botka Lászlónak bizonyítania kell

Botka Lászlónak bizonyítania kell

Ha Botka László nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, úgy a jövőben neki kell alkalmazkodnia az MSZP-hez, nem pedig fordítva – egyelőre erre jutottak a szocialisták a kudarcos közvélemény-kutatások alapján.

Izgatottan várják a kis baloldali ellenzéki pártok, milyen döntés születik az MSZP májusi kongresszusán, azaz hivatalosan is Botka László lesz-e a szocialisták miniszterelnök-jelöltje – értesült a Magyar Idők.

Sokan azzal számolnak, hogy ha a szegedi polgármester nem kap megerősítést, vagy esetleg ő maga lép vissza, ősztől új lendületet kaphatnak a jelenleg teljesen befagyott, ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalások.

A lap nemrég arról számolt be, hogy az MSZP április végén újabb közvélemény-kutatást készíttet, és ha annak eredménye szerint sem nő a párt támogatottsága, úgy levonják a konzekvenciákat Botka Lászlóval kapcsolatban.

A legutóbbi, a Závecz Researchtől rendelt közvélemény-kutatás eredménye ugyanis komoly csalódást okozott a pártban. Kiderült ugyanis, hogy negyedik hónapja, azaz Botka miniszterelnök-jelölti bejelentkezése óta

12 százalékon áll az MSZP támogatottsága, miközben a szegedi polgármesternek egymillió új szavazót kellene szereznie.

A Magyar Idők szocialista forrásai óvatosan fogalmaztak a kongresszussal kapcsolatban: meglehet, hogy nem májusban, hanem szeptemberben születik végső döntés Botkáról.

Botka Lászlónak bizonyítania kell

Szavaikból az derült ki, hogy ha a következő közvélemény-kutatás sem igazolja vissza a várakozásaikat, akkor sem hátrálnak ki feltétlenül a szegedi polgármester mögül, mert azzal nevetségessé válnának.

A pártban ráadásul úgy vélik, hogy tényleg nincsen jobb ajánlatuk Botkánál, de még ha lenne is,

a választásokig hátralévő alig egy évben már nem lehetne egy új jelöltet felépíteni.

A patthelyzettel kapcsolatban a lap egyik elnökségi forrása úgy fogalmazott, hogy a jövőben legfeljebb „nem a pártnak kell Lacihoz alkalmazkodnia, mint eddig, hanem neki a párthoz”.

Szavaiból az is kiderült, hogy az elkövetkező időszakban az MSZP nemcsak a saját, hanem a többi kis baloldali párt támogatottságát is figyelni fogja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×