eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem lesz BKV-sztrájk - a nap hírei

Megerősítette a rendőrség, hogy elfogta a stockholmi gázolásos támadás elkövetőjét. A kormányfő szerint Magyarország célja, hogy továbbra is Közép-Európa termelési motorja legyen. Felfüggesztik a sztrájkot a BKV szakszervezetei, miután a főpolgármester béremelést jelentett be. A nap legfontosabb hírei április 7-én.

Megerősítette a rendőrség, hogy elfogott egy férfit, aki bevallotta, hogy ő követte el a stockholmi gázolásos támadást. Az áldozatok számáról nincs pontos információ, korábban rendőrségi források három halottról beszéltek. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak eddig nincs információja arról, hogy magyar érintettje lenne a stockholmi merényletnek.

Magyarország célja, hogy továbbra is Közép-Európa termelési motorja legyen - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor az Apollo Tyres gyöngyöshalászi abroncsgyárának ünnepélyes átadásán kijelentette: a beruházás mintegy 147 milliárd forintba került, amihez 16 milliárddal járult hozzá a kormány.

Közép-kelet Európa hajtja Európa növekedését - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az uniós pénzügyminiszterek informális ülésen. A tárcavezetők az unió gazdaságpolitikájának jövőjéről és a nem teljesítő banki hitelek kezeléséről tárgyaltak Máltán.

Felfüggesztik a sztrájkot a BKV szakszervezetei, miután a Tarlós István főpolgármester bejelentette: megkapják a kért béremelést a közlekedési cég dolgozói. A vállalat vezetése 10+5 százalékos, januárig visszamenőleges hatályú béremelést ajánlott erre az évre.

Az MSZP baloldali programjának a célja, hogy igazságot tegyen, és a választásokon legyőzze a jelenlegi kormánypártokat - jelentette ki a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Botka László egy vidéki rendezvényen a legnagyobb igazságtalanságnak nevezte az egyenlőtlen adóterheket.

Februárban az export euróban számított értéke 5,4, az importé 7,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A KSH adatai szerint a külkereskedelmi többlet 57 millió euróval 911 millió euróra csökkent.

Vádemelést javasol a magyar rendőrség azoknak az embercsempészeknek az ügyében, akik felelősek lehetnek a 2015-ben az osztrák autópályán egy furgonban talált 71 ember haláláért. Az Országos Rendőr-főkapitányság 9 gyanúsítottal szemben nyomoz üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett bűntett gyanúja miatt.

Életbe lépett az új uniós határellenőrzési szabályozás a schengeni külső határon, amely előírja az összes be- és kilépő utas kötelező ellenőrzését. Romániában csak a főútvonalakon lévő határátkelőknél nőtt a várakozási idő egy-két órára. A horvát, valamint a szerb határon is érezhető a szigorítás hatása.

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa Moszkva kérésére az amerikai légitámadás miatt. Szíriában csaknem teljesen romba dőlt a homszi légibázis az amerikai hadsereg éjszakai légitámadása után. A hivatalos szíriai hírügynökség jelentése szerint kilenc polgári lakos meghalt, hét civil megsebesült.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×