eur:
394.29
usd:
370.47
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Elindult a demonstráció a CEU-ért

Elindult a demonstráció a CEU-ért

Tüntetést szervezett vasárnapra az Oktatási Szabadságot csoport, hogy kiálljon a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett. A demonstrálók elindultak a budapesti Fővám térről a CEU felé.

Bár a felsőoktatási törvény tervezett módosítása közvetlenül 28 intézményt érint, a szervezők véleménye szerint az kifejezetten a Közép-európai Egyetemet fenyegeti.

A gyülekező 17.00-kor a Budapesti Corvinus Egyetem előtt volt, onnan vonulnak az ELTE és a CEU felé, majd a Kossuth téren fejeződik be a menet várhatóan 19.00-kor.

Két-három ezer ember gyűlt már össze háromnegyed ötkor a Corvinus előtt,

hogy a CEU-mellett tüntetve vonuljanak a Parlament elé a kormány által támadott egyetem érintésével - írja az Index.

"Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés a szabad oktatásért" - címmel szervezett vasárnap 17.00-tól 19:00-ig tüntetést az Oktatási Szabadságot Facebook-csoport.

Az ATV élőben közvetíti az eseményeket.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×