eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Új rendőri egység ellenőriz az utakon

Új rendőri egység ellenőriz az utakon

Az utakra vezényelte a motoros egységeket a rendőrség, mert azt reméli, gyorsabban tudják kezelni a helyzeteket, és a puszta jelenlétükkel elriasztják a szabálysértéstől a közlekedőket.

Néhány napja vették elő a motorokat a rendőrök, a járművek műszaki felkészítése után részt vettek elméleti és gyakorlati képzésen a Hungaroringen, ahol felfrissíthették a tudásukat. Csak ezután állhattak szolgálatba - írja a Híradó.hu.

A Pest megyei főkapitányság négy autópálya-alosztályán és 13 kapitányságán több mint 40 motoros rendőr dolgozik. Az autópályák és gyorsforgalmi utak mellett az alsóbbrendű utakon és a települések belterületein is, bárhol felbukkanhatnak.

A motoros rendőröknek nem a motorkerékpárosok ellenőrzése a fő feladatuk, mindenekelőtt a gyors reagálást várják el tőlük akár a szabálysértők kiszűrésekor, akár a baleseti helyszínek biztosításakor.

“Motoros rendőr a motorjának felépítéséből adódóan sokkal gyorsabban és fürgébben tud részt venni a közlekedésben, ezáltal sokkal gyorsabban és fürgébben tud reagálni a közlekedési szabálysértésekre, velük szemben intézkedni, illetve reméljük, hogy ez megfelelő visszatartó erővel is rendelkezik” – mondta Vass Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×