eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Így alakulhat át a KRESZ-oktatás

Így alakulhat át a KRESZ-oktatás

Az autóipari technológiák őrült tempójú fejlődése komoly kihívásokat is jelent a közlekedésbiztonsági szakemberek és a járművezető képzés számára. Az erről rendezett konferencián a szakemberek azt mutatták be, miként fog változni az autók és vezetőik kapcsolata, és hogyan lehet erre felkészíteni a ma sofőrjeit.

A hazai autósiskolák 76%-át e-learning KRESZ-tananyaggal ellátó E-Educatio adatai alapján a személygépkocsi-vezetői képzésben elektronikus távoktatást választó tanulók túlnyomó többsége az Y és Z generációt (sőt egyre inkább az utóbbit) képviseli, így az oktatásban is az ő igényeikhez és elvárásaikhoz kell igazodni a sikeres tanulás érdekében. A hatékony Z generációs oktatás jellemzői:

  • Videó alapú tananyagok, mozgóképes animációk alkalmazása: a Z generáció tagjai már nem feltétlenül szeretnek könyvet, illetve hosszú, összefüggő szövegeket olvasni. Megszokták, hogy a számukra szükséges információkat gyorsan és egyszerűen megtalálják a neten, ezért az oktatásban is szükség van a vizuális és mozgó elemek, illetve a hozzájuk tartozó hang minél erőteljesebb alkalmazására. 
  • M-learning: az online módon elérhető képzésen belül is egyre nagyobb hangsúlyt kap a mobil eszközökön végezhető tanulás.
  • Gamification (játékosítás): a játékos szituációkban, illetve versenyhelyzetekben történő tanulásnak hatalmas előnyei lehetnek a járművezető-képzésben. Ennek megfelelően az e-learning mellett a szimulátoron történő tanulásnak is egyre nagyobb jelentősége lesz a közeljövőben.
  • Közösségi tanulás: a jövőben egyre inkább meg kell teremteni a tanulók számára, hogy akár egymással, akár a tanulásukat támogató szakoktatóval könnyen és egyszerűen kapcsolatba lépjenek.
  • Mikrotanulás: a mindennapi információk gyors áramlásához hasonlóan a tananyagokat több kisebb, gyorsan elsajátítható egységre feltördelve érdemes „tálalni” a Z generáció számára.
  • Személyre szabott képzés: ez a generáció nemcsak igényli, de el is várja, hogy ne egyenképzést kapjon, hanem alkalmazkodjunk az egyéni igényekhez.

„A fejlődés iránya egyértelmű, a hatóságoknak és a képzőszerveknek pedig ezzel lépést kell tartaniuk. Az autósiskolák számára a feladat nem kevesebb, mint hogy

újra kell gondolniuk a közúti járművezető képzés egyes elemeit.

Ez pedig nem lesz elképzelhető a legkorszerűbb oktatási módszerek, eszközök és a legmodernebb oktatójárművek bevonása nélkül” - mondta Szőcs Károly, az E-Educatio Információtechnológia Zrt. vezérigazgatója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×