eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Újabb fővárosi népszavazás jöhet - ezúttal a római-parti gátról

Újabb fővárosi népszavazás jöhet - ezúttal a római-parti gátról

Népszavazást kezdeményeznek a III. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselők a Római-partra tervezett gát ügyében.

Az Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd III. kerületi önkormányzati képviselői szerint Óbuda-Békásmegyer polgárainak kell dönteni a műszakilag lehetséges nyomvonalak közül - tudta meg a hvg.hu. A múlt hétfői lakossági fórumon a kezdeményezők szerint egyértelműen kiderült, hogy műszakilag közvetlenül a Duna-parton, de beljebb a Nánási út és a Királyok útja nyomvonalán is megépíthető az árvízvédelmi szabályoknak megfelelő védmű. A helyi lakosok pedig

érdemben véleményt akarnak nyilvánítani

a kérdésben. 

A kérdés így szólna: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?"

Az ellenzéki kezdeményezésből akkor lesz népszavazás, ha ezt a képviselő-testület többsége is megszavazza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×