eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Majtényi: kezdetben "egy lyukas kétfillérest" sem adtam volna azért, hogy jelöltté válok

Majtényi Lászlónak nincsenek politikai karriervágyai. Ezt a volt államfő-jelölt mondta Áder János megválasztása után, a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatón. Majtényi László bejelentette, hogy március 15-én beszédet mond a baloldali ellenzék tüntetésén, de utána szeretne visszatérni az életéhez, és a további együttműködést a pártokra bízza.

A volt ombudsman közölte, március 15-én még részt vesz egy demonstráción, de nincsenek politikai ambíciói.

A parlamenti szavazást követően Majtényi László elmondta, az eredmény kihirdetését követően gratulált Áder Jánosnak, akinek "az elsőnél sokkal sikeresebb" második ciklust kíván.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egykori elnöke, miután köszönetet mondott az őt támogatóknak, egy rendkívüli sikertörténetről beszélt.

Amikor elkezdték, "egy lyukas kétfillérest" nem adott volna azért, hogy köztársaságielnök-jelöltté válik - indokolt. Hozzátette, hogy

a rendszerváltozás óta nem volt példa olyan összefogásra az "alkotmányhű" pártok között, mint most, amikor őt támogatva felsorakoztak.

Kérdésre válaszolva azt mondta, az őt jelölő pártok közötti további együttműködés nem az ő személyén múlik, és nem hiszi, hogy annak ő feltétlenül központi szereplője lenne.

Meggyőződésének adott hangot, hogy az őt támogató politikusok "valószínűleg hideg fejjel kiszámolták", hogy ennek az együttműködésnek milyen politikai vagy társadalmi haszna lehet és a jövőben feltehetően hasonló megfontolások alapján hoznak majd döntéseket.

Egy másik, a jövőjére vonatkozó kérdésre azt felelte, a vállalása március 15-ig szól, amikor részt vesz egy demonstráción. Azt követően pedig

vissza szeretne térni korábbi életéhez, ugyanis nincsenek "politikai karriervágyai".

Székely Sándor, a Majtényi Lászlót támogató Szolidaritás elnöke is sikernek értékelte, hogy a parlamenti szavazáson ellenjelöltet tudtak állítani.

Egyúttal bejelentette, hogy március 15-én délután demonstrációt tartanak, amelyik az Operánál kezdődik, majd onnan a résztvevők átsétálnak az Alkotmány utcába.

Majtényi László 39, míg Áder János 131 szavazatot kapott az államfőválasztás második körében, így a Fidesz jelöltje marad a köztársasági elnök.

A volt ombudsman parlamenti beszédét ide kattintva olvashatja el, míg azt, hogyan értékelték a pártok a szavazást, itt nézheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×