eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Az egész Margitsziget munkaterület

Az egész Margitsziget munkaterület

Továbbra is jelentős munkálatok zajlanak a Margitszigeten, amelyet részben a nyári budapesti vizes világbajnokság miatt újítanak fel. A beruházás májusban érhet véget – közölte a Városháza.

A margitszigeti csatornaberuházás továbbra is zajlik, ami jelentős fennakadást okoz a területen közlekedőknek. Az InfoRádió megkereste a beruházásért felelős Fővárosi Önkormányzatot, hogy jelenleg hol tart a projekt. 

A Városháza sajtóosztálya azt közölte, hogy a csatornaépítés földmunkáival végeztek, májusig már csak az átemelő telepek befejező munkálatai, az északi fizetős parkoló bővítése és az atlétikai centrum közműhálózatának szétválasztása van hátra.

A margitszigeti fejlesztések megvalósítása és időzítése ugyan összhangban vannak a vizes vb előkészületeivel, de a munkálatok jelentős része önálló fővárosi beruházásban, a 2013-ban elfogadott „Margitsziget fejlesztési terv" részeként zajlik – tették hozzá. 

Jelenleg a 26-os autóbusz rövidített útvonalon, az Árpád hídi metrómegálló és a Zenélőkút között közlekedik, a margitszigeti északi parkolót pedig május 31-ig lezárták.

Tarlós István főpolgármester korábban azt ígérte, hogy az ötmilliárd forintba kerülő beruházás egy év múlva, tehát idén júniusra befejeződik. Akkor tarthatatlannak nevezte, hogy a Margitsziget és létesítményei nagy mennyiségű szennyvize a mai napig tisztítatlanul ömlik a Dunába.

A főváros most azt hangsúlyozta, hogy a munkálatok ideje alatt

az egész Margitsziget munkaterületnek minősül.

A sziget komplex megújulása párhuzamosan zajló, összehangolt kivitelezési munkák révén valósul meg, vagyis a közmű-, burkolat-, és parképítési munkák a Margitszigetet teljes területét érintik és egy időben több ponton is zajlanak. 

A munkálatok több ütemben folynak.

  • Először a rossz állapotú utak burkolatának helyreállítását, a megoldatlan közlekedési csomópontok kezelését és a közvilágítás kibővítését végezték el.
  • Ezután a közlekedés és építészeti fejlesztések következtek, játszóterek és parkok felújítása, az Árpád hídi felhajtó rekonstrukciója, és illemhelyek kialakítása.
  • A harmadik ütemben végezték el a kerítések és a támfal javítását, a lépcsőrekonstrukciós munkákat, és az információs táblarendszer kiépítését. 

A Városháza kiemelte, hogy a beruházás keretében újul meg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda, a Palatinus Strandfürdő is. Hozzátették: projekt eredményeként kiépülő korszerű margitszigeti csatornarendszer képes lesz összegyűjteni a sziget létesítményeinek szennyvizét, így a margitszigeti létesítmények szennyvize többé nem károsítja a környezetet. A vízelvezetésnek az árvízvédelemben is jelentős szerepe lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×