eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egyelőre nem rendezte át a politikai hadszinteret a Momentum

Egyáltalán nem rendezte át a politikai erőviszonyokat a Momentum Mozgalom megjelenése - közölte a Közvéleménykutatók.hu a februári felmérések összesítése alapján - mondta az InfoRádióban a portált üzemeltető Nézőpont Intézet kutatója.

Nagy Dániel kiemelte, a pártpreferencia eredmények azt mutatják, hogy az utóbbi időszak politikailag legfontosabb eseménye, az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéshez zajló aláírásgyűjtés és a Momentum Mozgalom megjelenése egyáltalán nem rendezte át a politikai erőviszonyokat.

„A Momentum Mozgalom az aláírásgyűjtési kampány ellenére a februárban publikáló hat közvélemény-kutató cég közül csak háromnál – Iránytű Intézetnél, a Publicusnál és a Republikon Intézetnél - érte el az egyszázalékos mérhetőségi szintet – mondta a közvéleménykutatók.hu-t üzemeltető Nézőpont Intézet kutatója. Az adatfelvételnél volt egy kis szórás, február elején és végén volt kikérdezés, ezért érdemes a márciusi eredményeket is megvárni a Momentum Mozgalom felső korlátjának megállapításához – mondta Nagy Dániel.

„A Fidesz-KDNP továbbra is a legnépszerűbb.

A választási eredményhez legközelebb eső mérések átlaga alapján ráadásul 5 százalékponttal erősebb is, mint a 2014-es országgyűlési voksoláson elért listás eredménye. A februári közvélemény-kutatási adatok alapján egy most vasárnapi választáson az egykori baloldali összefogás pártjai a voksok 25 százalékát szereznék meg. Az MSZP 16, a DK 6, az Együtt 2, a Párbeszéd pedig 1 százalékot szeletelne ebből a tortából. A Jobbik pedig 18 százalékot érne el.”

Az MSZP és a Jobbik között tehát nagyon kicsi a különbség, jelenleg egy szinten vannak, viszont egyértelmű, hogy

a baloldali összefogás pártjainak népszerűsége jóval magasabb, mint a Jobbiké

– mondta Nagy Dániel. Az LMP jelenleg az ötszázalékos bejutási küszöb környékén van – tette hozzá a közvéleménykutatók.hu-t üzemeltető Nézőpont Intézet kutatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×