eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Életvezetési, étkezési és gyerekkönyvek a januári Bookline sikerlistán

Több pszichológiai könyv is felkerült a Bookline januári toplistájára, és a gasztronómiai kötetek mellett megjelentek az egészséges étkezésről, illetve diétákról szóló kiadványok is. A múlt havi legtöbbet vásárolt könyvekről Jávor Zsófia, a Libri-Bookline PR menedzsere beszélt az InfoRádióban.

A januári listának az volt az érdekessége, hogy az első helyet megszerző Szabó Péter Állj félre saját utadból! című önsegítő könyve 2012-ben jelent meg először és tavaly év elején is a Bookline top 50-ben volt – mondta a Libri-Bookline PR menedzsere.

„Mindez azt jelenti, hogy az év elején az emberek foglalkoznak azzal, hogy hogyan szervezzék az életüket.”

Jávor Zsófia hozzátette, a lista élén továbbra is ott van Kepes András és Harry Potter, ők a megjelenésük óta sikeresek. A pszichológiai témájú könyvek térnyerését mutatja, hogy az e-könyvek között Sylvia Löhken A csend ereje – A zárkózott ember útja a sikerhez című kötete lett az első.

„Az évkezdés mindenképpen a befelé fordulást, a pszichológiai témájú könyvek sikerét hozza.”

A januári listában december óta megmaradtak a gasztronómiai témájú könyvek, de megjelentek a diétákról szóló kiadványok is – jelezte a Libri-Bookline PR menedzsere.

„Úgy látszik, az év elején fontosnak tűnik például Török Eszter Viszlát, cukor és fehér liszt című könyve és megmaradt Vrábel Krisztina 160 grammos szénhidrátdiéta című könyve. Több komoly szépirodalmi lista is megjelent a januári listában, például Donna Tartt Az Aranypinty vagy Roberto Bolano 2666 című könyve.”

A sikerkönyvek között mindig ott vannak a gyerekkönyvek. Karácsonyról a listán maradt Tittel Kinga Mesélő Budapest és Beck Andrea Titoktündér című könyve – mondta Jávor Zsófia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×