eur:
394.02
usd:
368.09
bux:
65732.34
2024. április 23. kedd Béla

Döbbenetes fotók a tiszai pusztításról

Több hajó megrongálódott, csónakok süllyedtek el, stégek kerültek víz alá Tokajnál, a Bodrogon lévő téli kikötőben a felgyülemlett és összetorlódott jégtáblák miatt - jelentette vasárnap a helyszínről az MTI tudósítója.

A folyón helyenként összefüggő jég van, máshol a feltorlódott jégtáblák okoznak gondot. A jég vastagsága helyenként 30-40 centiméter, de van ahol ennél is vastagabb. Az olvadó víztömeg rengeteg hulladékot is tartalmaz.

Döbbenetes fotók a tiszai pusztításról

A térségben több katasztrófaturista fotózza, filmezi a megrongálódott hajókat, jégtáblákat.

Posta György, Tokaj polgármestere az MTI-nek elmondta: komoly károk keletkeztek, amikor a jégtorlasz miatt a kikötőben 3-4 nagy hajó, köztük tiszai sétahajók egymás hegyére-hátára kerültek.

A városüzemeltetés információi szerint a bodrogkeresztúri komp nem sérült meg. A vízügyi szakemberek és a rendőrség vizsgálja a történteket - tette hozzá.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője elmondta: az éjszakai jégtorlasz, amikor elhaladt Tokajnál, gyakorlatilag visszaduzzasztotta a Bodrog folyót.

A vízügy kikötője feletti kikötőből elszabadultak a hajók és rácsúsztak a vízügy kikötőjére, ami teljesen tönkretette az ott lévő úszóműveket is. A hajók fákat borítottak ki, kábeleket szakítottak el - tette hozzá. A hajók állnak a jégben, egyenlőre nem lehet kiszabadítani őket.

Döbbenetes fotók a tiszai pusztításról

Döbbenetes fotók a tiszai pusztításról

Döbbenetes fotók a tiszai pusztításról

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×