INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

internet

okostelefon

számítógép

internethasználat

eurostat

Már szinte csak a mobilunkon netezünk

Már szinte csak a mobilunkon netezünk

Infostart

Tíz internethasználóból közel nyolc a mobiljáról használta az internetet idén - közölte az Eurostat legfrissebb statisztikájának eredményeit a napi.hu. Ám eszerint az Európai Unióban a magyarok ragaszkodnak a leginkább az asztali számítógépeikhez.

Az Eurostat szerint a 16-74 éves uniós polgárok több mint 80 százaléka netezett idén, a legtöbb esetben több különböző eszközt használva.

Az esetek közel 80 százalékában az internetezők mobiltelefonon vagy okostelefonon használták a világhálót,

amelyet 64 százalékkal a netbookok, 54 százalékkal az asztali gépek és 44 százalékos aránnyal a tabletek követtek.

Már szinte csak a mobilunkon netezünk

Az internethasználók többsége mobil- vagy okostelefonján keresztül netezett 2016-ban - kivéve Csehországot, Észtországot, Litvániát, Lengyelországot és Szlovákiát, ahol főleg laptopon vagy netbookon szörföltek a netezők.

Az adatok szerint a mobil- vagy okostelefonos netezők a legnagyobb arányban Spanyolországból kerültek ki, ahol az utóbbi három hónapban a netezők 93 százaléka szörfölt a mobiljáról.

Ezt Ciprus és Hollandia követte 83, az Egyesült Királyság 86 és Dánia 85 százalékos aránnyal. A sor másik végén a csehek 55, a lengyelek 60, a lettek 62, a litvánok 63 és a görögök 66 százalékos aránnyal állnak.

Ragaszkodunk az asztali számítógépekhez

A főként laptoppal és netbookkal netezők a legnagyobb arányban Hollandiában (80 százalék), Finnországban és Belgiumban (78 százalék), valamint Dániában (76 százalék) élnek.

Az asztali gépeket netezésre pedig leginkább a magyarok, luxemburgiak és románok használják, itt ez az arány 68 százalék, ettől a németek csak kicsit maradnak el 67 százalékkal.

A tableteket leginkább a hollandok szeretik használni netezésre, itt a netezők 66 százaléka használja ezt az eszközt leginkább. 

A fiatalok az okostelefont használják

Az Eurostat szerint a 16-24 évesek körében a legkedveltebb eszköz a netezésre a mobil- vagy okostelefon. Ebben a korcsoportban a netezők 94 százaléka ezekről az eszközökről szörföl az interneten, de sokan használják a laptopot vagy notebookot (71 százalék) is, míg a tablet a 25-54 évesek körében tarol (47 százalék) - adta hírül a napi.hu.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018