eur:
392.87
usd:
367.77
bux:
66115.29
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Igen hasznosak voltak a Liget jövőjéről tervezett egyeztetések - fejtette ki Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy a munkálatok a tervek szerint 2020-ig lezárulnak.

Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Aprólékos tervezés után, szakaszosan végezhetők el a Liget Budapest munkálatai - hangsúlyozta Persányi Miklós.

Az látható, hogy 2020 környékére, nyilván nem egyszerre készül el, hanem a különböző objektumok egymást követően. A park és a közművek rekonstrukcióját is csak szakaszolva lehet elvégezni. Tehát nem lesz olyan stádium, amikor az egész Liget le van zárva, amikor mindent egyszerre építenek, hanem amikor egy parkrészlettel végeztek, mennek a következőre.”

A miniszteri biztos arról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy több kisebb és nagyobb egyeztetést tartottak a Ligetről.

Egyrészt ezeknek a fórumoknak dialógus szerepe is volt, másrészt az információ átadás és megosztás. Minden fórum végén elég nagy számban vetődtek fel vélemények.”

Az elmúlt időszak fórumain elhangzott javaslatok egy részét a tervezési folyamatba is felveszik - tette hozzá.

Maradtak fent nyitott kérdések nagyon érzékeny ügyekben. Például a kutyás embereket képviselő csoportok képviselői azzal az igénnyel jöttek, hogy ne csak kutyafuttatózónák legyenek, hanem az egész Ligetben póráz nélkül lehessenek a kutyák.”

Persányi Miklós megjegyezte, hogy természetesen sokan ennek nem örülnének, és általánosságban sem lehet minden igényt teljesen kielégíteni.

Állatkert: élménypark lesz

Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Különálló állatkertként is megállnák majd a helyüket az intézmény most épülő egységei - hangsúlyozta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.





Sokoldalú fejlesztésekkel újul meg az állatkert - jelezte a főigazgató.

A régi gazdasági udvarban és a Vidámpark egy részén, másfél hektáron, egy gyerekállatkertet és játékparkot szeretnénk létrehozni, amely a Holnemvolt Park egyfajta utódja, csak egészen más karakterrel. Kevesebb lesz a mutatványos játéküzem, de lesz, hiszen erre a területre esik a műemlék körhinta, mellette lesznek kisebbek, pónilovaglás és kisvasút szerepelnek a tervben. Ide kerülnek az állatsimogatók, a játszóterek és sok különlegesség, ami eddig nem volt. Nagy újdonság és meglepetés lesz a gyerekes családoknak.”

Persányi Miklós szerint a munkálatok első eredményeit akár már néhány hónap múlva láthatják a látogatók.

Remény van arra, hogy még a tavasz végéig ki tudjuk költöztetni a különböző háttérlétesítményeket és át tudunk adni a közönségnek egy olyan területet, amely az utóbbi évszázadban nem volt bejárható. Így a zöldfelület is jelentősen meg fog növekedni.”

A kormánybiztos kiemelte, hogy szakmailag is óriási előrelépést jelentenek a mostani fejlesztések.

Ha itt, szorosan az állatkert mellett lenne, hanem Budán valahol, önálló attrakciós egység lenne. Ez a Pannon Parkra még inkább igaz, azzal a különbséggel, hogy az fedett, ami lehetne a Gellérthegyen vagy bárhol a városban.”

Persányi Miklós ugyanakkor logisztikailag szerencsésnek nevezte, hogy egy helyen lesznek ezek a létesítményelemek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×