eur:
393.16
usd:
367.81
bux:
66027.93
2024. április 24. szerda György

Lázár: Brüsszel csak a néptől fél, csak az emberek szavából ért

Az ország egységét csak a népszavazás tudja megőrizni, "Brüsszel csak a néptől fél", csak az emberek szavából ért - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Csanádpalotán.

Lázár János a háromezer lakosú Csongrád megyei kisvárosban szervezett utcafórumon hangsúlyozta, ha a népszavazás eredményes, a választók egyöntetű véleményt fogalmaznak meg, nem lesz betelepítés.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százfős hallgatósága előtt elmondta, a kormány a bevándorlással és betelepítéssel szembeni csatát egyedül nem tudja megnyerni, arra van szüksége, hogy az emberek részt vegyenek a népszavazáson, és elmondják véleményüket.

Megjegyezte, 148 ezer olyan migráns van Nyugat-Európában, aki Magyarországon keresztül érkezett oda, és akit visszatoloncolhatnak Magyarországra. Dánia, Svédország, Finnország, Izland és Norvégia már tett is lépéseket ennek érdekében, miközben Magyarország nem küldheti őket Görögországba, ahol valójában először az Európai Unió területére léptek - közölte a miniszter.

Ha közülük csak 20-30 ezer ember marad itt, az azt fogja jelenteni, hogy egy nagyvárosra akár több száz, egy Csanádpalota nagyságú településre 20-30 család is jut, ami megváltoztatja a kisváros képét. Ezek a bevándorlók nem fogják elfogadni "a játékszabályainkat", nem beilleszkedni, nem asszimilálódni akarnak, hanem "a saját képükre formálni a mi városainkat, falvainkat" - mondta Lázár János.

Lakást, munkát, iskolát, óvodát, szociális és egészségügyi ellátást kellene biztosítani nekik - tudatta a politikus, hozzátéve, az ország nincs fölkészülve arra, hogy befogadjon százezreket.

A kormánynak az a kötelessége, hogy a magyaroknak segítsen - hangsúlyozta a miniszter.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

A technológia akkor érdekes, ha az egy hosszútávú, jó célt tud támogatni. Bár sok régi beidegződést meghaladtunk az elmúlt időszakban Magyarországon is, de még most is sok a kihívás. Mi tudja segíteni a technológiákban a zöld átmenetet? Melyik technológiában hisznek most a nagyvállalatok? Milyen szerepet játszik ebben a digitalizáció? Gazdaságilag ez mennyire fenntartható és min kellene változtatni a zöld átállás megvalósítása érdekében? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciának szakértői Szoboszlai Beáta, a PwC Magyarország energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási igazgatójának moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×