eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Ha ezt olvassa, Ön sincs sokat szabadságon!

Ha ezt olvassa, Ön sincs sokat szabadságon!

Egy hétnél több nyári szabadságot nem vesz ki egyszerre a magyar dolgozók fele, és többségük járt már úgy, hogy bár kivette szabadságát, mégis dolgoznia kellett - derült ki egy felmérésből.

A magyarok átlagosan 11-12 nap szabadságot vesznek ki a nyári időszakban, ez az évi összes szabadságuk 40 százaléka. Állapította meg a Profession 1000 fő megkérdezésével készült felmérése. Páthy-Dencső Blanka kutatásvezető azonban egy megdöbbentő adatra is felhívta a figyelmet.

„A válaszadók 52 százalékával fordult elő, hogy csak papíron mentek szabadságra. Ez az arány az egészségügyben dolgozóknál a legmagasabb, ott 55 százalék is azt mondta, hogy valójában a nyaralásra kivett napok alatt is dolgozniuk kellett.”

A kutatás azt is megállapította, hogy akik nem is járnak annyira pórul, hogy szabadság alatt is dolgozniuk kelljen, csak nehezen és nem mindig akkor vehetik ki a szabadságukat nyáron, amikor szeretnék. Azonban a megkérdezettek 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a kollégáik tiszteletben tartják, ha szabadságon vannak és 63 százalékukat főnöke sem zaklatja a pihenésük idején.

A legtöbb szabadságot a jómódúak és az idősebb munkavállalók élvezhetik.

„A nyaralással töltött napok száma a jobb anyagi körülményekkel együtt növekszik. A harminc év alatti korosztálynál az átlagosnál kevesebb, 9 napra csökken, a negyven év felettiek, illetve a jobb anyagi körülmények között élők 12 napnál több szabadságot terveznek.”

Kevesen mennek egy hétnél több szabadságra egyszerre, bár a megkérdezettek többsége úgy gondolja két hét pihenés egyben lenne igazán feltöltő hatású.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×