eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nyakó István lesz az MSZP kommunikátora?

A Magyar Idők úgy tudja, Nyakó István lesz a Magyar Szocialista Párt kommunikációs igazgatója.

Ma dönt az MSZP elnöksége arról, hogy Nyakó István lesz a felelős a párt kommunikációjáért - írta a Magyar Idők. A napilap emlékeztet rá, hogy Nyakó 2002-ben már betöltött egy hasonló pozíciót; akkor az országgyűlési képviselőcsoport szóvivője volt.

Molnár Gyula, az MSZP új elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy szerinte mit kell megváltoztatni a párt kommunikációjában.

„Mi nem fogunk tudni olyan fényesen csillogó médiabirodalmat felmutatni belátható időn belül, mint amilyennel a jelenlegi kormánypártok rendelkeznek. Nyilván ők is tizenév alatt építették ki, hagyjuk, hogy milyen módon és forrásokból. Nekünk úgy kell most működnünk, hogy a világban megjelenő közösségi média, és lényegesen olcsóbb médiafelületek használatával nagyon egyszerű, világos és pontos mondatokkal kell megpróbálnunk operálni. Ez azt jelenti, hogy az mszp.hu filozófiáját át kell alakítani. A kommunikáción kell változtatni. Olyan színvonalú és ütemű témával kell tudnunk ellátni, ami lehetővé teszi, hogy a sajtó abban a pillanatban igényesen tudja használni. Az sem jó, ha túl sok, de az sem, ha nincs álláspontja egy pártnak, akkor abba a résbe bejön valaki más.”

Nyakó István a közelmúltban került vissza a politika élvonalába. Ő volt az Éhségmenet egyik szervezője; részt vett a Közmunkás-szakszervezet munkájában, idén februárban pedig a Nemzeti Választási Irodánál ő nézett szembe azokkal a nagydarab kopasz férfiakkal, akik megakadályozták, hogy leadja a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezést.

„A Kúria döntése óta fennáll egy kérdés, mit keres még Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda élén és mit keres még Patyi András a Nemzeti Választási Bizottság elnökeként. A Kúria döntése ugyanis bebizonyította, hogy mindkét választási hatóság törvénytelen eseményeket minősített törvényesnek.”

Az InfoRádió kereste az MSZP-t, de azt a választ kaptuk, hogy Nyakó István nem nyilatkozik, mert még nem nevezték ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×