eur:
379.04
usd:
348.7
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Néhány év múlva egyetlen gyerek sem él majd nagy állami gyermekotthonokban

Egyetlen állami gondozásban lévő gyermeknek sem kell zsúfolt, nagy gyermekotthonokban élnie 2-3 év múlva - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Czibere Károly felidézte, hogy az állam elindított egy pályázatot nagy állami intézmények kiváltására, 4 milliárd forintos keretösszeggel. Erre többnyire az állami, de magánintézmények is jelentkezhetnek.

intézményekből "kimentsék" a gyerekeket 8-10 fős lakásotthonokba - mondta. Jelezte, hogy 22,5 ezren vannak állami gondozásban, kétharmaduk nevelőszülőknél és mintegy ötszázan maradtak nagy intézményekben 13 településen.

Szavai szerint a gyermekvédelem megújításának ez csak az egyik része, a másik, hogy megerősítették a gyermekvédelmi szolgálatot, hogy megelőzhető legyen a kiemelés a családból.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×