eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán Viktor fogadta a sportújságírók küldöttségét

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban fogadta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) küldöttségét.

Az MSÚSZ tájékoztatása szerint a szervezet Tápiószentmártonban zajló kongresszusának hétfői nyitónapján tartott kétórás egyeztetés elején Szöllősi György elnök átnyújtotta a meghívót a kormányfőnek az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálára, amelyet 2017. január 12-én tartanak a Nemzeti Színházban. Ezen az eseményen 59. alkalommal vehetik át az elismeréseket a sportújságírók által az esztendő legjobbjainak választott sportolók és edzők.

A megbeszélésen a sportújságírók küldöttségének tagjai részletesen bemutatták a kormányfőnek a több mint hatszáz tagú MSÚSZ elnökségének programját, a sportújságíróknak az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott munkáját, társadalmi státuszát.

"Az MSÚSZ számos törekvésében - mint a Csillag Imre Ösztöndíjprogram, vagy a médiakiszolgálás speciális infrastruktúrájának megteremtése az állami sportlétesítmény-fejlesztéseknél - számíthat a kormány segítségére, miközben a sajtó eszközei és a szövetség nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatai révén mindent megtesz a magyar sport nagy fejlesztési programjai és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat népszerűsítéséért" - olvasható a MSÚSZ tájékoztatásában.

Hétfő este Tápiószentmártonban díszvacsora keretében adták át az MSÚSZ éves kitüntetéseit. Az eseményen részt vett Yannis Daras, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának görög elnöke, aki bejelentette, hogy a szervezet 2017. márciusában Budapesten tartja meg éves európai kongresszusát.

Életműdíjat kapott Malonyai Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa és Szalay Péter, a 2017-es magyarországi, hat sportágat egyesítő vizes-világbajnokság médiaigazgatója, a Telekom Hírszolgálat vezetője.

Feleki-díjat nyújtottak át Méhes Gábornak, a Sport TV riporterének és Vincze Andrásnak, a Nemzeti Sport labdarúgórovat-vezetőjének.

Az MSÚSZ elnökségének döntése értelmében a sportújságírók Világnapi elismerését a tíz éve elhunyt sportdiplomatáról, a szövetség örökös tiszteletbeli alelnökéről, Gyulai Istvánról nevezték el. Ezt a díjat idén Fábik Tibor, a Magyar Idők sportújságírója; Mohai Gábor, a Nemzeti Sport és a Kisalföld tudósítója; Szűcs András, a Nemzeti Sport egyéni és csapatjáték rovatának helyettes vezetője; Tóth Anita, a Nemzeti Sport egyéni és csapatjáték rovatának vezetője, valamint Vobeczky Zoltán, az M4 Sport szerkesztője kapta meg.

Nívódíjban részesült Ághassi Attila, az Index újságírója; Czégány Pál, a FradiMédia főszerkesztője és Nagy Zsuzsanna operatőr-vágó; Égerházi Péter, a Hajdú-bihari Napló újságírója; Fejér Balázs, a KarcFM Előnyszabály című műsorában elhangzott, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozóval készített húsvéti beszélgetésért; Szirtesi László fotóriporter; Vámos Tamás, a Sport Plusz szerkesztőségvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×