eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az egészségügyi kollektív szerződésről tárgyalt az államtitkár és az orvosi kamara elnöke

Az egészségügyben dolgozók ágazati kollektív szerződéséről folyó tárgyalásokról, az alapellátási törvény végrehajtási utasításainak kidolgozásáról és a rezidensek helyzetéről volt szó a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke és az egészségügyért felelős államtitkár pénteki megbeszélésükön.

Éger István, a köztestület elnöke a megbeszélés után az MTI-nek elmondta, egyetértettek abban, hogy sürgős és hatékony intézkedésekre van szükség az ágazatban.

A kamara elnöke beszámolt arról, hogy röviden áttekintették a rezidensek helyzetét. Éger István a tárgyaláson elmondta, hogy a kamara tisztában van a rezidensszövetség által kifogásolt szabálytalan munkavégzés ügyével, és már évekkel ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett ebben az ügybe az országos tisztifőorvosnál.

Éger István ugyanakkor kitért arra, hogy a rezidensek helyzetét nem lehet elvonatkoztatni a szakorvosi körtől, már csak a bérfeszültségek miatt sem, de azért sem, mert a fogyatkozó szakorvosi létszám veszélyezteti a gyakorló orvosok képzését.

Elmondása szerint ígéretet kapott Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkártól arra, hogy sürgősséggel folytatódik az ágazati kollektív szerződés kidolgozása, benne egy előmeneteli rendszerrel, amelyet a kamara is szorgalmaz.

Egyetértettek továbbá, hogy az fel kell gyorsítani az alapellátási törvény végrehajtási utasításinak kidolgozását.

A kamara elnöke meghívta az államtitkárt a testület jövő szerdai elnökségi ülésére, amelyre Ónodi-Szűcs Zoltán elfogadta a meghívást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×