INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A Duna House fő célja a nemzetközi terjeszkedés - Hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
Több milliárd forintot is bevonhat a még az idei részvénykibocsátásával a Duna House ingatlanközvetítő hálózata; a Figyelő a cégcsoport eddigi tevékenységéről és terveiről ír. "Trianon a török hódoltság óta időzített bomba volt" - véli a MTA kutatója, aki nemrég egy vitairatban adta közre elképzeléseit a török hódoltság történelmi jelentőségéről és következményeiről. Pálffy Gézával a Heti Válaszban olvashatnak interjút.

A Figyelő a tőzsdére készülő Duna House csoportról ír. A cikk szerint akár több millió forintot is bevonhat a még az idén sorra kerülő részvénykibocsátásával az ország irodaszám alapján legnagyobb ingatlanközvetítő hálózata. A tulajdonosok fő célja a nemzetközi terjeszkedés elsősorban hasonló régiós hálózatok akvizíciója révén, a lap a cégcsoport történetének áttekintése mellett a két vezetőt kérdezte a válságról, a magyar piac árnövekedéséről és a nemzetközi tervekről.

Történelmi közhelyeket cáfol és új gondolatokat vetett fel a mohácsi csatát követő évtizedek történelmi jelentőségének vizsgálatában Pálffy Géza. Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos tanácsadója a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy nem csak Magyarország volt a kereszténység védőbástyája a török előrenyomulás idején, és ha megnézzük a megszállás következtében kialakult demográfiai, etnikai és politikai helyzetet, ki kell mondani: Trianon időzített bomba volt. A kutató úgy véli: a történeti magyar állam az ismert határokkal akkor sem maradt volna fenn, ha nincs az első világháború és az a bizonyos békeszerződés.

Hanganyag: Seres Gerda


A címlapról ajánljuk