INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

45 kölyökkutya pusztult el egy kigyulladt pécsi menhelyen

InfoRádió / MTI
Tűz ütött ki a pécsi Misina Természet és Állatvédő Egyesület kutyamenhelyén szombat éjjel, negyvenöt kölyökkutya elpusztult - tájékoztatott a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján vasárnap.

A közlemény szerint a tüzet az egyesület egyik, a kutyák ugatására felfigyelő munkatársa vette észre, akkor azonban már lángokban állt az egybeépített kutyakennelek tetőszerkezete. A pécsi tűzoltók az oltással párhuzamosan megkezdték a kutyák mentését is: tizenöt állatot kihoztak az épületből, negyvenöt azonban elpusztult.

A baranyai katasztrófavédelem kiemelte, szándékosságra utaló jelet nem találtak a helyszínen, a tüzet valószínűleg elektromos meghibásodás okozta.

Farkas Tamás, az egyesület vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a tűz az úgynevezett kölyökkarantént érintette, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok más épületekre nem terjedtek át.

Ez ezért lényeges, mert a szervezet 250 kutyáról és 150-200 más állatról is gondoskodik - fogalmazott.

Folyamatban van a károk felmérése, a takarítást hétfőn önkéntes munka keretében szeretnék elvégezni - jelezte Farkas Tamás, megjegyezve, hogy az egyesület örömmel fogadja bárki segítségét, felajánlását.

A címlapról ajánljuk