eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Másodfokú figyelmeztetés csütörtökön is erős hófúvás miatt

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében csütörtökre is erős hófúvásra és magas hótorlaszokra kell felkészülni, emiatt ezekre a megyékre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Emellett Somogy és Zala megyére a havazás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken csütörtökön több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szerda este eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az éjszaka a Dunántúl nyugati felében folytatódik a havazás. Reggelig Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében 1-6 centiméternyi, míg Zala és Somogy megye nyugati, délnyugati felében néhol 10 centiméternyi vagy akár annál is több hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat ismételten megjegyezte, hogy "mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között lényeges eltérés lehet".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×