eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Rövidesen a kormány asztalán a Fradi-stadion terve

Hamarosan a kormány elé terjesztik a Ferencváros új stadionjának terveit, míg 2017-re fejeződhet be a magyar szellemi teljesítményeket bemutató múzeum megépítése - mondta Fürjes Balázs kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora arról beszélt, hogy népszerűek az intézmény képzései.

Hamarosan a kormány asztalára kerülnek a Ferencváros új stadionjának tervei - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs nagyberuházásokért felelős kormánybiztos.

A terveket már bemutatta Kubatov Gábor, a klub elnöke, és a költségbecslés is elkészült. Jelenleg az egyeztetések zajlanak - emelte ki. A kormánybiztos szerint a beruházás körülbelül 12 milliárd forintba kerül majd.

Fürjes Balázs beszélt arról is, hogy 2014-ben kezdődhet, és 2017-re fejeződhet be a magyar szellemi teljesítményeket bemutató, Rubik-kockára emlékeztető múzeum megépítése. Nemzetközi tervpályázatot írnak ki, ami inspirálóan hathat mindenkire és hírét viszi a vállalkozásnak - tette hozzá. A kivitelezés Fürjes Balázs szerint magyar pénzből is megoldható lenne, de uniós forrást is fel lehetne használni.

Az Aréna vendége volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora is. Patyi András elmondta: többszörös a túljelentkezés az egyetem szakjaira, a bűnügyi tisztképzés a legnépszerűbb.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×