eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Dorner: Nem a járatritkítással lehet igazán segíteni a BKV-n

A VEKE és szakmai szervezetek számításai szerint a felszíni járműpark tíz százalékát is meg lehetne takarítani, ha a kedvezményeket átalakítanák és bevezetnék a lépcsőzetes munkakezdést a hivatalokban, iskolákban - mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Járatritkítással nem lehet jelentős megtakarítást elérni, azzal csak a gázolaj költségeiből lehet lefaragni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dorner Lajos.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint a megoldást a lépcsőzetes munkakezdés bevezetése jelentené. Sok az iskolás, akiknek egyszerre van becsengetés, és a közalkalmazottak is ebben az időszakban járnak munkába.

A munkakezdés eltolásával a felszíni járművek nyolc-tíz százalékát is meg lehet takarítani csúcsidőben, márpedig minden fillér számít a BKV-nél. Jelenleg 1300 jármű közlekedik Budapest útjain - tette hozzá.

Ha jól csinálják, a költségek lefaragása mellett megszűnik a zsúfoltság és mindenki eljut az úti céljához - emelte ki Dorner Lajos.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×