eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

A dízelesek örülhetnek a jövő héten

További magasságokba emelkedhet jövő héten a hazai benzinár, a dízelesek viszont ezúttal fellélegezhetnek. A finomított termékárak mozgását látva a benzin esetében akár 3-4 forintos literenkénti emelés is elképzelhető, miközben a gázolajár piacán literenként 2-3 forintos csökkenésre is sor kerülhet - írja a Portfolio.hu.

A héten további magasságokba emelkedett a Brent árfolyama, miután a piaci szereplők attól tartanak, hogy az iráni atomprogram miatti katonai fenyegetések az olajkitermelés szempontjából kulcsfontosságú közel-keleti régió destabilizálódásához vezetnek. A héten ráadásul egy szaúdi olajvezeték felrobbanásáról szóló értesülés is borzolta a kedélyeket, melyet azonban hivatalos források gyorsan cáfoltak.

Az olajár emelkedésével párhuzamosan a benzin dollárban mért átlagára 2,6 százalékkal került feljebb a héten, a gázolaj piacán azonban 1,6 százalékos árcsökkenést lehetett tapasztalni.

Eközben a forint árfolyama nem mutatott érdemi elmozdulást a dollárhoz képest, a múlt heti átlagos 216,6-os szintek voltak jellemzők az utóbbi napokban is. Mindezek következtében a forintban mért benzinár 2,6 százalékkal került feljebb, a gázolajár azonban 1,6 százalékkal csökkent.

A finomított termékárak utóbbi napokban tapasztalt elmozdulása alapján legnagyobb valószínűsége annak van a Portfolio.hu szerint, hogy a benzinár további magasságokba emelkedik, miközben a gázolajár akár kisebb mértékben csökkenhet is az előttünk álló héten. Mindez a benzin esetében literenként akár 3-4 forintos emelést is jelenthet, a gázolaj esetében azonban akár 2-3 forintos árcsökkentésre is sor kerülhet.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×