eur:
389.58
usd:
363.43
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hamarosan tárgyal a kormány a BKV-ról

Még a februárban kezdődő parlamenti ciklus előtt tárgyal a kormány a BKV finanszírozásáról - közölte a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Szatmáry Kristóf azt mondta: az elmúlt egy hónapban többször is egyeztetett az ügyben Vitézy Dáviddal, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójával.

Ha a Fővárosi Közgyűlés megszavazza szerdán a BKV-nak nyújtandó 9 milliárd forintos kölcsönt, a cég februárban még nem áll le - mondta az InfoRádiónak Németh Zoltán, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője. Hozzátette: a főváros BKV-ról tárgyaló delegációja ezidáig csupán informatív megbeszéléseken egyeztetett a kormánnyal az állami segítségről.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönthet a BKV átmeneti finanszírozásáról. Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor és György István főpolgármester-helyettesek múlt héten benyújtott előterjesztése több ponton változott a korábbi, elhalasztott rendkívüli közgyűlésre készített dokumentumhoz képest. Az új javaslat szerint a főváros már nem akarja ritkítani a BKV járatait, és nem szerepel a dokumentumban a jegyáremelés lehetősége sem.

A BKV-nak január 27-én jár le egy 9 milliárd forintos hitele, amit vissza kell fizetnie. Szerdán a Fővárosi Közgyűlés egyebek mellett egy ilyen összegű tulajdonosi kölcsön folyósításáról dönthet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×