eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Medián: a többség szerint nem kell lemondani Schmitt Pálnak

A válaszadók többsége szerint nem kell lemondania a plágiumvád miatt Schmitt Pál köztársasági elnöknek - derül ki a Medián felméréséből. Hann Endre, a cég ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy a kormánypárti szavazók között 90 százalék volt azok aránya, akik szerint a köztársasági elnöknek nem kell lemondania.

 A Medián ügyvezető igazgatója a HVG-nek készített közvélemény-kutatásról az InfoRádióban elmondta: a teljes felnőtt népesség 42 százaléka szerint az államfőnek nem kell lemondania hivataláról, míg 33 százalék támogatná Schmitt Pál távozását.

Hann Endre hozzátette: a kormánypárti szavazók között 90 százalék volt azok aránya, akik szerint a köztársasági elnöknek nem kell lemondania.

A megkérdezettek 90 százaléka értesült az államfő doktori disszertációja kapcsán felmerült plágiumgyanúról; 25 százalék spontán módon meg is említette mint olyan témát, amely az utóbbi hét hírei közül a leginkább felkeltette a figyelmét. Az emberek 69 százaléka a saját állítása szerint csak felületesen foglalkozott az üggyel, és mindössze 21 százalék mondta, hogy alaposan tájékozódott.

A válaszolni tudók fele az ország szempontjából súlyosnak vagy nagyon súlyosnak tartja az esetet, és ha a válaszokat 0-tól 100-ig terjedő mutatóval foglaljuk össze, az átlag 63 pont, vagyis az értékelés a közepesnél súlyosabb. A kormánypárti szavazók ennél lényegesen kevésbé drámaian ítélik meg az állítólagos plágiumügyet (46 pont), a Jobbik hívei közepesen (55 pont), a többi ellenzéki párt támogatói pedig nagyon súlyosnak tartják (77 pont).

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×