eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Mikor kerülnek át az államhoz a fővárosi kórházak?

Egyelőre nem adja kórházait állami tulajdonba a főváros. Nem készült el a szükséges jogszabály, így a főpolgármester szerint még nem lehet megállapodni.

Tarlós István főpolgármester visszavonta a tizenkét fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról szóló előterjesztését a Fővárosi Közgyűlés ülésén, így erről várhatóan később tárgyalnak a képviselők.

"Hiányzik az a jogszabály, ami az ingatlanok átadását lehetővé tenné, így ennek a megszületéséig nem tudunk semmilyen megállapodást megkötni" - magyarázta a döntést.

A főpolgármester a rendezetlen kérdések közé sorolta, hogy vannak olyan, a gyógyítással nem összefüggő ingatlanok is, amelyeket nem kívánnak átadni, de a főváros ragaszkodik a kórházak adósságállományának és a folyamatban lévő pályázatok fennmaradó költségeinek állami átvállalásához is.

Horváth Csaba szocialista frakcióvezető a betegek győzelmeként értékelte a javaslat visszavonását. "Betegek és ingatlan spekulánsok 1:0, ez a mai állás" - fogalmazott a szocialista képviselő, aki szerint ugyanis az előterjesztés egyértelműen kormánypárti ingatlanspekulációra, ingatlan panamára irányult.

A témához kapcsolódik, hogy Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője röviddel a közgyűlés előtt az MTV reggeli műsorában azt mondta, hogy a budapesti kórházak január 1-től várhatóan az általa vezetett intézményhez kerülnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 21:07
×
×
×
×