INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Csalódás lehet a lakáshiteleseknek a mentőöv - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Valószínűleg sok embernek okoz majd csalódást a kormány lakáshiteleseknek szánt mentőöve - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet a volt Emfesz-fogyasztók dilemmájáról számol be.

Valószínűleg sok embernek okoz majd csalódást a kormány lakáshiteleseknek szánt mentőöve - írja a Népszabadság. A kabinet és a Magyar Bankszövetség szakemberei által kidolgozott és lényegében elfogadott csomag egyik pontja a devizaalapú lakáshitelek havi törlesztőrészletének maximalizálása. Ha ez nem segít, az adós a bankkal együttműködve megkísérelheti a lakás eladását és a tartozás rendezését egy összegben. Akiken ez a sem segít, annak a Nemzeti Eszközkezelő Társaság megveszi a lakását, a bank pedig törli a hitelt. A lap szerint sokan lesznek azok, akiken egyik megoldás sem segít, és el kell árverezni az ingatlanjukat.

A Magyar Nemzet figyelmeztet, hogy a volt Emfesz fogyasztóknak úgy kellene választaniuk új gázszolgáltatót, hogy nem tudják, mennyibe kerül majd az egyes társaságoknál a fűtőanyag. Ez a Főgáz és a Tigáz területén okozhat némi zavart, hiszen a két cég egymás fennhatóságán belül is tudott új ügyfeleket szerezni.

Az Index szerint új koncepció alapján működik májustól a Király Fürdő: az eddigi veszteségek csökkentése érdekében már a nőket is minden nap beengedik a török kori műemlékfürdőbe, és a jegyárakat is leszállítják 300 forinttal. A lépés indoka, hogy a fürdő tartós veszteséget termelt az elmúlt években, tavaly több mint 50 millió forintot.

A Napi Gazdaság információi szerint a hónap végére megjelenhet az agrár Széchenyi-kártya folyószámlahitel főbb részletszabályait meghatározó rendelet. A forgalmazásban érintettekkel egyeztetésre váró kérdések az igényléssel, illetve az eljárásrendekkel kapcsolatosak, és még a bankokkal is meg kell állapodni a termékről.

A Világgazdaság azt írja, hogy a részmunkaidős alkalmazás lehet a legfőbb eleme a kormány által április 30-re elkészítendő munkatervnek, amely a rossz hazai foglalkoztatottsági mutatók okait kívánja feltárni, és a teendőket felvázolni. A lehetséges irányok között van a juttatások rendszerének átszabása, a részfoglalkoztatásra nehezedő járulékterhek átalakítása, és az így dolgozók elbocsátásának megkönnyítése.

A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül, hogy a Tesco Nagy-Britanniában elindította internetes használt autó értékesítését. A szigetországban az áruházlánc nemcsak kézzelfogható termékeket, hanem szolgáltatásokat - például biztosításokat - is értékesít. Magyarországon több feltétel is hiányzik ahhoz, hogy egy ilyen jármű-értékesítési üzletág elinduljon.
A címlapról ajánljuk