eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin

Csalódás lehet a lakáshiteleseknek a mentőöv - lapszemle

Valószínűleg sok embernek okoz majd csalódást a kormány lakáshiteleseknek szánt mentőöve - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet a volt Emfesz-fogyasztók dilemmájáról számol be.

Valószínűleg sok embernek okoz majd csalódást a kormány lakáshiteleseknek szánt mentőöve - írja a Népszabadság. A kabinet és a Magyar Bankszövetség szakemberei által kidolgozott és lényegében elfogadott csomag egyik pontja a devizaalapú lakáshitelek havi törlesztőrészletének maximalizálása. Ha ez nem segít, az adós a bankkal együttműködve megkísérelheti a lakás eladását és a tartozás rendezését egy összegben. Akiken ez a sem segít, annak a Nemzeti Eszközkezelő Társaság megveszi a lakását, a bank pedig törli a hitelt. A lap szerint sokan lesznek azok, akiken egyik megoldás sem segít, és el kell árverezni az ingatlanjukat.

A Magyar Nemzet figyelmeztet, hogy a volt Emfesz fogyasztóknak úgy kellene választaniuk új gázszolgáltatót, hogy nem tudják, mennyibe kerül majd az egyes társaságoknál a fűtőanyag. Ez a Főgáz és a Tigáz területén okozhat némi zavart, hiszen a két cég egymás fennhatóságán belül is tudott új ügyfeleket szerezni.

Az Index szerint új koncepció alapján működik májustól a Király Fürdő: az eddigi veszteségek csökkentése érdekében már a nőket is minden nap beengedik a török kori műemlékfürdőbe, és a jegyárakat is leszállítják 300 forinttal. A lépés indoka, hogy a fürdő tartós veszteséget termelt az elmúlt években, tavaly több mint 50 millió forintot.

A Napi Gazdaság információi szerint a hónap végére megjelenhet az agrár Széchenyi-kártya folyószámlahitel főbb részletszabályait meghatározó rendelet. A forgalmazásban érintettekkel egyeztetésre váró kérdések az igényléssel, illetve az eljárásrendekkel kapcsolatosak, és még a bankokkal is meg kell állapodni a termékről.

A Világgazdaság azt írja, hogy a részmunkaidős alkalmazás lehet a legfőbb eleme a kormány által április 30-re elkészítendő munkatervnek, amely a rossz hazai foglalkoztatottsági mutatók okait kívánja feltárni, és a teendőket felvázolni. A lehetséges irányok között van a juttatások rendszerének átszabása, a részfoglalkoztatásra nehezedő járulékterhek átalakítása, és az így dolgozók elbocsátásának megkönnyítése.

A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül, hogy a Tesco Nagy-Britanniában elindította internetes használt autó értékesítését. A szigetországban az áruházlánc nemcsak kézzelfogható termékeket, hanem szolgáltatásokat - például biztosításokat - is értékesít. Magyarországon több feltétel is hiányzik ahhoz, hogy egy ilyen jármű-értékesítési üzletág elinduljon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×